Naslovna » Avio karte » Hainan Airlines: Od 15. septembra let Peking – Prag – Beograd

Hainan Airlines: Od 15. septembra let Peking – Prag – Beograd

Kineska avio kompanija Hainan Airlines od 15. septembra 2017. uvodi let Peking – Prag – Beograd.

Tog dana u 9.20 na Aerodrom „Nikola Tesla“ sleteće avion Airbus A330-200/-300 sa oznakom HU7937. Posle dva sata poleteće ka Pragu pa odatle ka Pekingu.

U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi. Ovaj tip aviona i sada povezuje Peking sa Pragom. Kineska avio-kompanija je ostavila mogućnost da po potrebi u saobraćaj na ovoj ruti uvede i Boeing 787 Dreamliner.

Peking – Prag – Beograd možda i tri puta nedeljno

Letovi Peking – Prag – Beograd obavljaće se ponedeljkom i petkom. „Hainan Airlines“ ima dozvolu i da, ukoliko želi, uspostavi ukupno tri leta nedeljno na relaciji Peking – Beograd, preko Praga. Let od Pekinga do Praga traje malo više od 10 sati, a od Praga do Beograda manje od dva sata.

Avio karte Beograd – Peking

Avio karte Beograd – Peking za povratne letove aviokompanije Hainan Airlines u prodaji su od 25. jula 2017. po ceni od 550 EUR. Kineska aviokompanija obavljaće letove preko Praga a dobila je dozvolu, tzv. „Vazduhoplovnu petu slobodu“, da prodaje i avio karte samo za letove Beograd – Prag.

Avio karte možete da rezervišete preko NAŠEG SAJTA!

Najavljeno je da bi već sledeće godine mogao biti uveden direktan let Beograd – Peking.

„HNA grupa“ je nekoliko godina pregovarala oko uspostavljanja letova iz Kine do Hrvatske. Srbija je, međutim, prva ukinula vize za kineske državljanje, pa je dolazak u naš glavni grad znatno jednostavniji.

„Hainan Airlines“ posluje 23 godine i dosad je upisao više od pet miliona sati leta. Triput je svrstan u deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po oceni JACDEC. U floti ima pre svega avione Boeing 737, Boeing 787 i Airbus 330. Poseduje 162 letelice za prevoz putnika i tereta. (danubeogradu.rs)