Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert Larisse Tereščenko u KC „Grad“

Koncert Larisse Tereščenko u KC „Grad“

U bašti KC „Grad“, 15. juna, biće održan koncert Larisse Tereščenko koja će nastupiti sa gostima.

Koncert će biti donatorskog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica biće upotrebljen za podršku školovanja mlade violinistkinje Larisse Tereščenko na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Oslu.

Tereščenko će sa svojim prijateljima dočarati univerzalnost muzike kroz više stilova – savremena klasika, džez, progresiv metal.

Kao glavni gosti koncerta, nastupiće Vasil Hadžimanov, Pera Krstajić, David Maxim Micić, Aleksandra Đelmaš i Peđa Milutinović, a izvešće se i delo mlade kompozitorke Ane Krstajić.

Larissa Tereščenko je višegodišnji polaznik majstorskih kurseva prof. Dejana Mihailovića i Nemanje Radulovića. Osvojila je brojne nacionalne i međunarodne nagrade širom Evrope i održala veliki broj koncerata u Srbiji i Francuskoj. Nastupala je u orkestrima i imala turneje po Evropi i Aziji, a zatim i kao solista sa orkestrima iz Norveške i Srbije.

Takođe, sarađivala je u polju savremenih stilova, najviše u području progresiv metala, sa Davidom Maximom Micićem, australijskim bendom Plini, čileanskim gitaristom Bendžaminom Lechugom, nemačkim bendom A Dog Called Ego, Pink Floyd Project iz Norveške i Tutti World Music Orchestra koji je okupljao muzičare iz cele Evrope.

Cena ulaznice je 500 RSD. Ulaznice će se prodavati na ulazu KC Grada, na dan koncerta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.