Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert Larisse Tereščenko u KC „Grad“

Koncert Larisse Tereščenko u KC „Grad“

U bašti KC „Grad“, 15. juna, biće održan koncert Larisse Tereščenko koja će nastupiti sa gostima.

Koncert će biti donatorskog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica biće upotrebljen za podršku školovanja mlade violinistkinje Larisse Tereščenko na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Oslu.

Tereščenko će sa svojim prijateljima dočarati univerzalnost muzike kroz više stilova – savremena klasika, džez, progresiv metal.

Kao glavni gosti koncerta, nastupiće Vasil Hadžimanov, Pera Krstajić, David Maxim Micić, Aleksandra Đelmaš i Peđa Milutinović, a izvešće se i delo mlade kompozitorke Ane Krstajić.

Larissa Tereščenko je višegodišnji polaznik majstorskih kurseva prof. Dejana Mihailovića i Nemanje Radulovića. Osvojila je brojne nacionalne i međunarodne nagrade širom Evrope i održala veliki broj koncerata u Srbiji i Francuskoj. Nastupala je u orkestrima i imala turneje po Evropi i Aziji, a zatim i kao solista sa orkestrima iz Norveške i Srbije.

Takođe, sarađivala je u polju savremenih stilova, najviše u području progresiv metala, sa Davidom Maximom Micićem, australijskim bendom Plini, čileanskim gitaristom Bendžaminom Lechugom, nemačkim bendom A Dog Called Ego, Pink Floyd Project iz Norveške i Tutti World Music Orchestra koji je okupljao muzičare iz cele Evrope.

Cena ulaznice je 500 RSD. Ulaznice će se prodavati na ulazu KC Grada, na dan koncerta. (danubeogradu.rs)