Naslovna » Izlasci » Manifestacija Dani Minska u Beogradu
Minsk (foto: Shutterstock)
Minsk (foto: Shutterstock)

Manifestacija Dani Minska u Beogradu

Od 5. do 7. juna biće održana nova manifestacija Dani Minska u Beogradu, koja će okupiti veliki broj beloruskih privrednika i predstavnika kulture i sporta.

Ovo je uzvratna poseta, jer su Dani Beograda u Minsku – na kojima se naša prestonica predstavila – održani prošle godine. Ovo će biti još jedna prilika da se saradnja dva grada unapredi i dogovore konkretni projekti.

U okviru manifestacije, predsednik Minskog gradskog izvršnog komiteta Andrej Šorec i zvanična delegacija ovog grada posetiće JKP GSP „Beograd“ i potpisati protokol o namerama između beloruske firme „Belkomunmaš“ i GSP „Beograd“, a u Sava centru će biti organizovana prezentacija modela elektrobusa ovog proizvođača.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastaće se sa Andrejom Šorecom, a posle sastanka uslediće svečano potpisivanje sporazuma o uspostavljanju saradnje Oktobarskog rejona Minska i beogradske opštine Voždovac, kao i sporazuma o uspostavljanju saradnje STV i Studija B.

Drugog dana manifestacije u Sava centru će biti održan Belorusko-srpski biznis forum na kojem će biti organizovani direktni susreti privrednika kako bi se njihova saradnja konkretizovala i dogovorili zajednički projekti.

U Sava centru biće održan i šahovski turnir, na kome će prve poteze povući predsednik Minskog izvršnog komiteta Andrej Šorec i gradonačelnik Siniša Mali.

Pored održavanja radionica starih zanata i degustacije beloruskih specijaliteta i pića, biće otvorena i izložba turističkog potencijala Minska, kao i izložba fotografija „Minsk stari i večito mladi“.

U Sava centru će se održati i gala koncert beloruskih umetnika, a svečani prijem u Starom dvoru prirediće gradonačelnici Beograda i Minska.

Poslednjeg dana manifestacije „Dani Minska u Beogradu“ delegacija Minska posetiće Naučno-tehnološki park na Zvezdari. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.