Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » I ovog leta: koncerti na Zidiću ispred Doma omladine
Koncerti na Zidiću

I ovog leta: koncerti na Zidiću ispred Doma omladine

Koncerti na Zidiću, na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda, i ovog leta će se održavati i biće nezaobilazni u letnjoj ponudi Beograda.

Kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike petu godinu zaredom biće mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada.

Do sada je održano tačno 100 koncerata, a nastupilo je više od 100 bendova.

Zidić ispred DOB-a petkom i subotom od 20.00 biće i ove godine pretvoren u uzbudljivu scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih i najtalentovanijih muzičkih pojava kod nas. I tako sve dok ne počne rekonstrukcija Platoa Milana Mladenovića najavljena za ovo leto!Za dž

Na Zidiću: Ljubičice, Kristali, Vlada Džet trio…

Mnoge od grupa koje su svirale na Zidiću, postale su u međuvremenu afirmisane: Ti, Lorna Ving, Ljubičice, Rapid Force, Deca apokalipse…

Neka druga, već poznata, muzička imena su se zadovoljstvom odazvala pozivu da učestvuju u ovom letnjem programu: Kristali, White Rabbit Band, Kazna za uši, Di Luna Blues Band, Vlada Džet Trio, a bili su tu i gosti iz regiona!

Vladi Džetu, legendi domaće rok muzike, koji je bio član prvih beogradskih rokenrol grupa koje su od Doma omladine još tokom šezdesetih napravili kultno gradsko mesto, nastup na Zidiću je bio prvi put da svira ispred zgrade DOB-a. Tokom godina, ne samo da su muzičari navikli na ovaj novi gradski podijum, nego je i publika izgradila naviku da se tokom leta okuplja petkom i subotom uveče ispred Doma omladine i uživa u sjajnoj muzici najrazličitijih bendova.

Muzičari svih žanrova imaće tako priliku i ove godine da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima, kojima se nudi jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene.

Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji.

Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje. (danubeogradu.rs)

Koncerti na Zidiću – raspored za jun 2017.

Sreda, 21. jun (20.00)
Otvaranje sezone: VIS Nebograd

Petak, 23. jun (20.00)
Šajzebiterlemon

Subota, 24. jun (20.00)
Dogs in Kavala

Petak, 30. jun (20.00)
Mikrokozma

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.