Naslovna » Izlasci » Festivali » Rock 5 Roll Fest, premijerno, 25. juna

Rock 5 Roll Fest, premijerno, 25. juna

Prva revija bendova Pete beogradske gimnazije, pod nazivom Rock 5 Roll Fest, biće održana u nedelju 25. juna od 19 časova, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

Da ne bude zabune, koncert je najpre najavljivan kao Srednjoškolska gitarijada, a zatim su organizatori odlučili da, zbog sličnosti imena sa Zaječarskom gitarijadom, i namere da festival postane tradicionalan, promene naziv.Za dž

Na festivalu će biti promovisana četiri benda aktuelnih učenika Pete – „Kesteni“, „Dot“, „Lemuri“, „Nemamo pojma“ i „Lavirint Sećanja“, zatim mladi beogradski sastav „Entropija“ i gostujući bend iz Smedereva „Interbola“.

Svaka grupa će izvesti po nekoliko pesama sa svog repertoara, autorskih ili obrada velikih svetskih i domaćih rok hitova, pred stručnim žirijem koga će ove godine činiti: Vladimir Novičić, džez muzičar, producent i profesor muzike na Evropskom univerzitetu u Beogradu,  Nikola Čuturilo – rok muzičar i stvaralac, autor muzike za pozorišne predstave i filmove, Snežana Jandrlić, vokalna solistkinja grupe „Suncokreti“ i „Rani mraz“, i Vladan Rajović, bubnjar i predvodnik grupe „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Ideja učenika i profesora Pete je da se, do sledeće godine, uspostavi takmičarski festival srednjoškolskih i brucoških autorskih bendova Beograda i Srbije.

Podsećamo, Centar za kulturu “Vlada Divljan” nalazi se na adresi Mitropolita Petra 8.

Ulaz na koncert je besplatan.

(danubeogradu.rs)