Naslovna » Izlasci » Sport » Trka uz Avalski toranj 2017

Trka uz Avalski toranj 2017

U nedelju, 18. jula od 10.30, biće održana sedma Trka uz Avalski toranj, čiji je pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu.

Ova jedinstvena trka u našem gradu dobija na atraktivosti i značaju. Uz trku uz Beograđanku ovo je jedina trka uz stepenice u Beogradu koja se oganizuje po uzoru na najveće svetske metropole.Za dž

Organizatori su obezbedili atraktivne nagrade, a sudeći po velikom interesovanju, očekuje se i rekordan broj takmičara.

Okupljanje i prijavljivanje takmičara počeće u 10.00 ispred tornja, svečano otvaranje je u 10.30, a posle toga i start prvog trkača.

Zbog uskog stepeništa, takmičari će trčati jedan po jedan, na vreme. Startovaće ispred Avalskog tornja, do cilja je potrebno da pređu 575 stepenika, a visinska razlika od starta do cilja je 136 metara. Kotizacija za učešće u trci se ne naplaćuje.

Za takmičare, novinare i goste obezbeđen je besplatan autobuski prevoz. Autobus će biti postavljen ispred Skupštine grada (Stari dvor), polazak je u 9.15, a povratak po završetku takmičenja i dodele priznanja.

Kao i svake godine, takmičari će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno će biti nagrađeni najuspešniji veterani i veteranke.

U konkurenciji dama, rekord je 2013. godine postavila Marija Stambolić i iznosi 3 minuta 59 sekundi i 12 stotinki. Muški rekord i ujedno rekord tornja je 3 minuta 21 sekund i 56 stotinki, a postavio ga je Kristijan Stošić.

Organizatori su Atletski savez Beograda i Belgrade Road Runners. (Beoinfo)