Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Čudesna žena
Čudesna žena, konačno na filmu
Čudesna žena, konačno na filmu

U bioskopima: Čudesna žena

Pripremite se za dug i uzbudljiv film nastao na osnovu stripa – za sredu 14. jun najavljena je, u bioskopima Cineplexx, premijera akcionog, avanturističkog, naučno-fantastičkog ostvarenja „Čudesna žena“, a zatim je, od četvrtka 15. juna, film na repertoarima bioskopa u Beogradu i Srbiji.

Pre nego je postala Čudesna žena (Wonder Woman), bila je Dajana (Diana), princeza Amazonki, obučena da bude nepobediva ratnica. Odrasla na zaštićenom rajskom ostrvu Temiskira (Themyscira), na kojem žive samo žene. Akcija kreće kada se američki pilot i obaveštajac Stiv Trevor sruši na obalu ostrva i ispriča priču o masivnom sukobu u spoljnom svetu. Dajana tada napušta svoj dom, uverena kako može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca, ona će otkriti svoju najveću snagu…i svoju sudbinu.

Wonder Woman (Princeza Dajana od Temiskire) je jedan od najpopularnijih ženskih likova, superheroja, u američkom stripu. Lik je kreirao krajem 1941. godine doktor Vilijam Houlston Marston, psiholog, feminista i strip crtač.

Kada se isključe animirani filmovi i jedna serija (sa Lindom Karter u glavnoj ulozi, iz 70-ih godina), ostaje činjenica da do sada, i pored najava i pokušaja, nije napravljen film o Dajani, princezi od Temiskire. Zbog toga se ostvarenje koje ovih dana stiže pred sud publike, u trajanju od čak dva sata i dvadeset minuta, očekuje sa posebnom pažnjom.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Wonder Woman / Čudesna žena. Dužina trajanja filma: 141 minut. Žanr: akcija, naučna fantastika. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Patty Jenkins. Uloge: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis.

https://youtu.be/uHP0eUD2BTI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.