Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Grozan ja 3
U bioskopima: Grozan ja 3

U bioskopima: Grozan ja 3

Od 24. juna u domaćim bioskopima prikazivaće se pretpremijerno animirani film „Grozan ja 3“.

Pošto je otpušten iz Lige protiv zlikovaca, zbog neuspeha da uhvati poslednjeg lošeg momka koji je pripretio celom čovečanstvu, Gru ulazi u veliku krizu identiteta. Ali kada se misteriozni stranac pojavi kako bi obavestio Grua da ima davno izgubljenog brata blizanca – koji očajnički želi da krene stopama svog brata Grua – nekadašnji super negativac će ponovo otkriti kako je dobro biti loš.

Nebojša Dugalić (Stiv Karel) ne samo da nam ponovo na fantastičan način dočarava Grua, ovaj put ga zatičemo i u drugoj ulozi – Drua, Gruovog davno izgubljenog brata blizanca. Mina Lazarević (Kristen Vig) vraća nam se kao super špijun Lusi, dok je u ulozi novog glavnog negativca Baltazara Breta, bivše zvezde programa za decu, koji je postao opsednut zlim TV likom koga je igrao 80-ih, Žika Milenković (Trej Parker). Gruov najimpresivniji protivnik do sada, Bret je odlučan da pokori Holivud… i svakoga ko mu se nađe na putu.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Despicable Me 3 / Grozan ja 3. Režija: Pierre Coffin i Kyle Balda. Ko-režija: Eric Guillon. Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović. Glasovi u originalu: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Dana Gaier. Sinhronizacija: Nebojša Dugalić, Mina Lazarević, Tinja Damnjanović, Žika Milenković, Marko Marković, Dragan Vujić Vujke, Predrag Ejdus. Žanr: animirana avantura. Scenario: Cinco Paul i Ken Daurio. Trajanje filma: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017.

Grozan ja 3: Uvod u priču

Ovog leta u filmu „Grozan ja 3“, Gru i njegova nova supruga Lusi nikako ne mogu da stanu na put poslednjem u nizu zlikovaca koji su pretnja celom čovečanstvu.

Radi se o bivšoj dečijoj TV zvezdi, sada liku opsednutom osamdesetim godinama, po imenu Baltazar Bret, koji je otpušten u toj dekadi, a sada je rešen da se osveti Holivudu. Rezultat uvodnog okršaja je poniženje i otpuštanje Grua i Lusi od strane novog šefa u AVL.

Malci se nadaju da će Gru iskoristiti ovu priliku da se vrati životu kriminalca, ali kada im Gru jasno stavi do znanja da je završio karijeru zlikovca, Malci ga napuštaju i odlaze svojim putem. Malac Mel, koji je predvodio pobunu protiv Grua, postaje njihov novi vođa. U međuvremenu, Džeri i Dejv, Malci koji su slučajno bili odsutni, ostaju uz Grua i njegovu porodicu do kraja priče.

Pošto je otpušten, Gru se oseća kao gubitnik i muči se ne bi li shvatio šta dalje da radi. I baš kada je izgledalo da je dotakao samo dno, pojavljuje se stranac koji ga obaveštava da mu je umro otac i da ima davno izgubljenog brata blizanca, po imenu Dru, koji žarko želi da ga upozna.

U bioskopima: Grozan ja 3

Šokiran ovim saznanjem, Gru istupa pred majku koja na kraju prizna da je imala blizance. Ubrzo nakon rođenja dečaka ona se razvela od Gruovog oca. Obećali su da više neće razgovarati i svako je uzeo po jednog dečaka na rastanku. Naravno, ona s uzdahom priznaje Gruu da je tek druga birala.

Uzbuđen zbog mogućnosti da ima brata, Gru vodi Lusi i devojčice u postojbinu svog oca, Slobodoniju, da upozna brata blizanca. Ali, otkriva da je Dru u svemu bolji od njega. Dok je Gru ćelav, mizantrop i sveže otpušten, Dru ima bujnu kosu, prirodan šarm i upravo je nasledio veliko bogatstvo svog oca i farmu svinja.

Gru se odmah osetio inferiornim, a nije prošlo dugo kada je Dru otkrio da želi da krene očevim stopama i postane zlikovac svetske klase. Dru priznaje da otac nikada nije verovao u njega, te da ga nikad nije obučavao za zlikovca i da želi da mu Gru pomogne svojim znanjem i iskustom, kako bi nastavio porodičnu tradiciju.

Kada Gru shvati da uz brata kao partnera i sve moguće sofisticirane zlikovačke sprave njihovog oca može konačno da savlada Baltazara Breta, odlučuje da se udruži sa svojim bratom blizancem. Ipak, ovaj savez prolazi kroz prva iskušenja i braća shvataju da su zapravo rivali. Ispada da je Dru najveće iskušenje za Grua do sada. (danubeogradu.rs)