Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Ledi Magbet
U bioskopima: Ledi Magbet

U bioskopima: Ledi Magbet

Mračna psihološka drama „Ledi Magbet“ prikazivaće se od 15. juna u domaćim bioskopima.

Rediteljski debi Vilijama Oldrojda predstavlja adaptaciju romana Nikolaja Leskova, iz 1865. godine, „Ledi Magbet Mcenskog okruga“. (Po ovom delu i Dmitrij Šostakovič komponovao je operu.)

Radnja je smeštena u 19. vek. Mlada Ketrin bila je primorana da stupi u dogovoren brak bez ljubavi sa čovekom koji je dva puta stariji od nje. U tom neskladnom braku ona trpi psihičko zlostavljanje kako od muža, tako i od njegovog oca. Jedini izlaz iz te situacije za nju predstavlja strastvena afera sa pomoćnikom po imenu Džejms. Ubrzo posle toga u njoj se rađa snaga, tako moćna da neće prezati ni od čega da po svaku cenu dobije ono što želi.

Film „Ledi Magbet“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu, kada je dobio sjajne kritike od raznih filmskih medija, među kojima je najistaknutiji „Indiewire“, čiji je filmski kritičar naveo da „dugometražni debi britanskog reditelja Vilijama Oldrojda nagoveštava šta bi se desilo da je Alfred Hičkok režirao film ‘Orkanski visovi'“.

Scenario za film je napisala Elis Birč, a u glavnim ulogama ove drame su Florens Pag, Kosmo Džarvis, Kristofer Ferbank i Pol Hilton. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.