Naslovna » BG servis » Bus plus: Plaćanje prevoza platnim karticama do kraja godine
BusPlus - dopune
BusPlus - dopune

Bus plus: Plaćanje prevoza platnim karticama do kraja godine

Do kraja 2017. biće uvedeno plaćanje prevoza platnim karticama, saopšteno je iz „Bus plus“ sistema.

Plaćanje prevoza će biti omogućeno zahvaljujući Mastercard beskontaktnoj platnoj tehnologiji, a kupovina karata će se obavljati prislanjanjem kartice na validator.

Kako bi ova platna opcija bila moguća, u svim vozilima u toku je zamena odnosno nadogradnja validatora novim funkcijama. Ovaj proces obavlja se tempom koji ne ometa letnji plan vožnje.

Posle nadogradnje validatora, građani će moći da koriste kako postojeće „bus plus“ kartice, tako i Mastercard beskontaktne kartice na isti način kao što i sada validiraju svoje karte za prevoz, odnosno biće potrebno da prislone karticu direktno na ekran validatora i da sačekaju nekoliko sekundi da svetlosni i zvučni signali označe uspešnu validaciju.

Ovom tehnologijom je osigurano da se beskontaktna plaćanja obavljaju brzo, sigurno i jednostavno, a zahvaljujući višeslojnoj zaštiti naplaćuje se samo cena jedne karte čak i onda kada se kartica prisloni više puta na validator.

Mogućnost beskontaktne kupovine karata za prevoz predstavlja nadogradnju postojećeg sistema za kupovinu karata i Beograd će uvođenjem ove usluge biti među nekoliko gradova u svetu u kojima će ona biti omogućena, navodi se u saopštenju.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.