Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Cigarettes After Sex u Beogradu

Cigarettes After Sex u Beogradu

Dream pop kolektiv iz Bruklina Cigarettes After Sex nastupiće 18. jula na bazenima „11. april“ na Novom Beogradu.

Fanovi izvođača poput Lane Del Rej i bendova Mazzy Star ili Warpaint, ovaj koncert će definitivno dočekati sa oduševljenjem.

Bend Cigarettes After Sex je oformljen 2008. godine u El Pasu i prolazio je, vođen Gregom Gonzalezom, brojne autorske faze do objave izrazito hvaljenog debija „I“ četiri godine kasnije.

Fantastične pesme poput „Nothing’s Gonna Hurt You Baby“ koja ima 42 miliona pregleda na YouTube-u, „I’m A Firefighter“, „Dreaming of You“ i „Starry Eyes“ i promocija najviše kroz web medije doneli su bendu izuzetno jaku fan bazu. Posle toga usledili su podjednako dobri i zapaženi singlovi „Affection“ i „K“ posle kojih je bend bez problema nalazio svoje mesto na najvećim svetskim festivalima.

Na turneji na kojoj promovišu studijski album „Cigarettes After Sex“, doći će i u Beograd! Pre toga obići će Češku, Nemačku, Belgiju, Englesku, Francusku, Švajcarsku i Hrvatsku, kao i neke poznate festivale poput Primavere u Barseloni, portugalske NOS Primavere, Rockwave-a u Grčkoj i Best Kept Secret u Holandiji.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.700 RSD.

Ana Ćurčin pre Cigarettes After Sex

Kantautorka Ana Ćurčin nastupiće sa svojim bendom pre Cigarettes After Sex na njihovom prvom nastupu u Srbiji.

Ana Ćurčin je kantautorka čija „prirodna snaga leži u neposrednosti, univerzalnosti osećanja i posve neupakovanoj ranjivosti“. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.

Rođena je u Bagdadu, odrasla je Moskvi, a živi i radi u Beogradu. Aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope.

„Bend je doneo novu dimenziju Aninoj muzici i omogućio vizuelizaciju njenih pesama u glavama pažljivih slušalaca“, napisao je Srđan Strajnić. „Besprekorna ali nenametljiva svirka njene grupe čini pesme još izražajnijim nego što već jesu“.

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom „Sketches of Belonging“, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pesme „Remain Calm“ i „Unknown“.

Nastupu pre Cigarettes After Sex se jako raduje: „Mešavina je osećanja da nam je velika čast kao muzičarima da delimo istu scenu ali i da ćemo kao publika uživati da slušamo njihov koncert. Njihov senzibilitet mi je jako blizak ali i hrabrost da stoje iza svoje muzike u današnje vreme kada nije popularno praviti pesme koje nisu dovoljno ‘glasne’ ili ‘prijemčive'“, kaže Ana i poziva vas da budete deo ove neverovatne letnje večeri. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.