Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Iron Maiden ponovo u Beogradu?
Iron Maiden (promotivna fotografija)
Iron Maiden (promotivna fotografija)

Iron Maiden ponovo u Beogradu?

Na medijskoj sceni Srbije, preciznije u onom njenom delu koji prati velike rok koncerte, pronela se poslednjih dana vest o gostovanju kultnog britanskog sastava Iron Maiden u Beogradu, u junu sledeće godine.

Informacija stiže sa italijanske zvanične fan stranice, i na sajtu grupe je još uvek nema. Istina, bend je pre samo dva dana završio tromesečnu turneju „The Book of Souls“ po Evropi, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, pa se na veb prezentaciji nalaze samo termini već održanih koncerata.

Italijanski sajt, dakle, nezvanično, objavljuje planove Maiden-a za mesec i po dana proleća i leta 2018. godine i spisak evropskih gradova u kojima su planirani koncerti u okviru turneje „Legacy of the Beast“.

Raspored je prilično ambiciozan. Grupa počinje seriju 27. maja u Barseloni, slede Portugal, Holandija, Italija, Mađarska, Nemačka… u najvećoj beogradskoj dvorani je 17. juna, a završni od ukupno 20 koncerata je nastup na londonskom Olimpijskom stadionu 7. jula. „Prvi put na stadionima“, „neki od klasičnih hitova možda poslednji put“… reči su kojma se najavljuje turneja.

Ako je verovati navedenom, Iron Maiden-u će se u Beogradu pridružiti legendarni britanski hevi-metal bend Judas Priest i američki Anthrax, što obećava veliki muzički događaj.

Osim u Srbiji, na Balkanu je najavljen još samo koncert u Sofiji, dan pre beogradskog, 16. juna.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.