Naslovna » Izlasci » Festivali » Kantautorski festival – CantOut 2017
Kantautorski festival - CantOut 2017

Kantautorski festival – CantOut 2017

Ovog vikenda, 8. i 9. jula od 17.00, u bašti galerije Polet u Beogradu, biće održan Kantautorski festival – CantOut.

U revijalnom i takmičarskom programu u Cetinjskoj 15 nastupiće učesnici iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, odabrani na osnovu konkursa.

Na konkurs za učešće na CantOut festivalu prijavilo se čak 23 kantautora i kantautorki iz regiona, koji će se predstaviti publici.

CantOut je nastao kao inicijativa da se novim autorima obezbedi medijski prostor, kao i da se mapira trenutna kantautorska scena sa svim vrlinama i potencijalima. U to ime je i otvoren donatorski konkurs, odnosno poziv za društveno mecenisanje i prikupljanje sredstava za prvu nagradu Cantout festivala.Za dž

Organizatori smatraju CantOut festival društvenom aktivnošću, pa su priliku dali svima onima koji vrednuju autorski rad da simboličnom donacijom ukažu pažnju i daju podršku autorima, navode iz Poleta.

Uz pomoć 21 donatora, prikupljen je fond za prvu nagradu. Interesantno je da su mnogi donatori festivala zapravo etablirani kantautori i ostvareni umetnici, pa je na taj način postignut i poseban vid podrške među kolegama koji žele da se autorska scena u Srbiji i regionu što uspešnije razvija.

Nagrada za pobednika festivala CantOut iznosi 12.300 dinara, a pored tročlanog žirija, koji će činiti beogradska kantautorka Ana Ćurčin, Milutin Jovančić, frontmen benda Čovek Vuk i Siniša Stojanović, programski urednik Poleta i inicijator festivala, u donošenju konačne odluke o pobedniku učestvovaće i publika, koja će imati priliku da glasa za omiljene autore i pesme. Time će festivalska interakcija biti podignuta na viši nivo, a postići će se i cilj festivala da kantautore dovede u što direktniju vezu sa publikom i pruži im podstrek da stvaraju dalje.

Ulaz na oba festivalska dana je besplatan.