Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Bezbednost na internetu
Kreativni centar: Bezbednost na internetu

Kreativni centar: Bezbednost na internetu

U izdanju Kreativnog centra nedavno je objavljen vodič za decu „Bezbednost na internetu“.

Internet nam pruža neverovatne mogućnosti za učenje, zabavu, druženje, aktivizam, ali, kao i u stvarnom svetu, na internetu vrebaju razne opasnosti i vrlo je važno da znamo kako da se od njih zaštitimo.Kreativni centar: Bezbednost na internetu

Zbog toga je vrlo bitno da roditelji budu u toku sa onlajn životima svoje dece i da im pomognu da internet koriste pametno i bezbedno.

Ova knjiga je odličan izvor informacija o tome kako se treba ponašati na društvenim mrežama, šta je to onlajn bonton, šta učiniti ako te neko maltretira, kako sprečiti nepotrebno trošenje novca na internetu i o mnogo čemu drugom.

Knjigu je napisala Lui Stouvel, a ilustrovala Nensi Lešnikof.

Bezbednost na internetu – idealan vodič za decu

Kreativni centar: Bezbednost na internetuNov priručnik „Bezbednost na internetu“ odličan je vodič za decu ali i za roditelje o tome kako koristiti internet na pametan i bezbedan način.

U ovom vodiču su na jasan i detetu prilagođen način obrađene razne teme o bezbednosti na internetu. Ovo su neke od njih:
• šta je to internet i zbog čega može biti opasan;
• koja su to osnovna pravila bezbednosti (kako smisliti jaku lozinku i izbeći viruse);
• kako se treba ponašati na društvenim mrežama;
• šta je to onlajn bonton;
• šta učiniti ako te neko maltretira;
• kako sprečiti nepotrebno trošenje novca na internetu;
• kako se zaštititi od nedobronamernih odraslih osoba koje dete na internetu može sresti.

Reč autora

Internet može da bude nešto fenomenalno. Na njemu možeš da igraš igrice, da pronađeš trejlere za filmove, razgovaraš sa osobama iz svih krajeva sveta i gledaš mnoštvo smešnih klipova s nespretnim malim životinjama.Kreativni centar: Bezbednost na internetu

Baš kao i u oflajn svakodnevici, međutim, može ti se desiti da na internetu sretneš drske i neprijatne osobe. Ima i onih koje čak koriste internet da bi počinile krivična dela.

Ova knjiga sadrži brojne savete o tome kako da koristiš internet na bezbedan način i kako da se ophodiš prema onima koji se na njemu loše ponašaju. Naći ćeš i primere svega onoga dobrog što možeš da uradiš onlajn – nije sve tako crno.

Nema razloga za strah. Ako internetu priđeš radoznalo i sa oprezom, uz nekoliko mera predostrožnosti, videćeš da on može biti neverovatno igralište za tvoj mozak. (danubeogradu.rs)