Naslovna » Izlasci » Leto u Skadarliji – novi program

Leto u Skadarliji – novi program

Od petka, 7. jula, Turistička organizacija Beograda pripremila je novi program manifestacije Leto u Skadarliji koji će se izvoditi svakog petka do kraja avgusta od 19.00 do 20.00.

Novi kulturno-umetnički program izvodiće poznati beogradski glumci od Platoa ispred kuće Đure Jakšića duž Skadarske ulice.

Program je sačinjen od niza anegdota, skečeva i priča koji su osmišljeni da na humoristički i što autentičniji način prikažu boemski život koji se odvijao u Skadarliji početkom 20. veka.

Glumcima Milanu Milosavljeviću u ulozi Branislava Nušića, Milanu Tubiću u ulozi Đure Jakšića pridružiće se Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi skadarlijske dame koji će pričom i pesmom doneti boemski duh i veselu atmosferu Skadarlije koji su bojili ulice Beograda između dva „velika rata“.

Glumac Bojan Hlist će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks ponašanja u Skadarliji, dok će orkestar zajedno sa glumicom Jelenom Mit izvesti nekoliko muzičkih numera koje su bile najslušanije u tom vremenskom peridu.

Skadarlijom će se ponovo čuti zvuci pesama „Beogradski mali pijac“, „Tri metera somota“…

Naravno, program Leto u Skadarliji je besplatan. (danubeogradu.rs)