Naslovna » Izlasci » Muzika » Marko Tolja i The Swinging Band u Beogradu 13. jula

Marko Tolja i The Swinging Band u Beogradu 13. jula

Na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu u četvrtak 13. jula od 22 časa gostuje Marko Tolja, popularni mladi Riječanin i njegov džez, pop, sving sastav The Swinging Band.

Jedan od najlepših glasova regiona i najšarmantijih mladih pevača karijeru je započeo pre desetak godina. U svojoj diskografiji ima dva albuma. Za prvi, “Vrijeme briše istinu”, osvojio je nagradu Porin (2008) za najboljeg novog izvođača. Početkom ove godine objavio je dugoočekivani album sving obrada, pod nazivom „Stavi pravu stvar“, koji je snimio u saradnji sa Jazz Orkestrom HRT-a. Na albumu je obradio poznate hitove izvođača regiona poput Bijelog dugmeta, Psihomodopopa, Aerodroma, Parnog Valjka, Neno Belana, Majki i time pokazao da dobra pesma ne poznaje žanrove.

Marko Tolja ima bogato iskustvo u živim klupskim svirkama, ali i pred širokim auditorijumom, pa je tako održao rasprodat koncert u Lisinskom i bio gost na koncertu Olivera Dragojevića u Royal Albert Hall-u.

Karte za uživanje u intimnoj atmosferi letnje večeri i dobroj muzici na Kalemegdanu mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i DD Tickets-a, po ceni od 600 dinara.

(danubeogradu.rs)