Naslovna » Izlasci » Akcije » Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2017

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2017

Od 16. do 24. jula održava se Međunarodna studentska nedelja u Beogradu 2017 (ISWiB – International Student Week in Belgrade).

U trenutku kada svetski lideri ne mare za potrebe mladih i za značaj multikulturalizma, studenti iz Nikaragve, Letonije, Indonezije, Somalije, Turske, Rusije, SAD i još 50 zemalja sveta okupljaju se u srcu Beograda i na najbolji mogući način pokazaće da je moguće i da je potrebno da zajedničkim snagama radimo na tome da se naš glas što dalje i što jače čuje.

Po jedanaesti put okupiće se više od 300 mladih sa svih kontinenata koji će učestvovati kako u edukativnom, tako i u kulturnom i zabavnom programu festivala.

Kao i svake godine, velika pažnja će biti posvećena edukativnim radionicama, na kojima će učesnici svakodnevno imati priliku da se bave gorućim temama u svetu, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu i u svetu oko nas, aktivizam mladih, ili nejednakost među polovima.

Pošto su prethodnih godina gosti iz inostranstva pokazali veliko interesovanje za srpsku kulturu, ove godine će imati priliku da nauče više o tradiciji naše zemlje u okviru radionice „Mi volimo Srbiju“. Neki od njih će se, pak, potruditi da savladaju osnove joge, ili pejzažne arhitekture. Gotovo sve radionice će se održavati u Beogradskoj poslovnoj školi.

Međunarodna studentska nedelja sa bogatim programom

Kulturni i zabavni program festivala će takođe biti veoma bogat. Tako se u utorak, 18. jula, u Dorćol Platz-u, održava manifestacija „Sajam država“, na kojoj dominira šarenilo narodnih nošnji, hrane i pića iz svih zemalja učesnika festivala.

Događaj je otvoren za sve posetioce, koji tako imaju priliku da budu deo jedinstvenog spoja kultura sa svih kontinenata u srcu Beograda.

Još jedan događaj koji u najboljem svetlu prenosi sliku zajedništva i neraskidivog prijateljstva jeste Defile zastava, koja će krenuti sa Trga Nikole Pašića u subotu, 22. jula u 16.30.

Kako ne bi bili zanemareni ni oni kojima je neophodna pomoć za osnovne životne potrebe u našoj zemlji, na festivalu će biti organizovano i Umetničko veče, u subotu, 22. jula od 20.00, u klubu Elektropionir.

Događaj će biti humanitarnog karaktera i takođe otvoren za sve zaineteresovane sugrađane. Prihod od ulaznica će ići organizaciji „Banka hrane“, a na licu mesta će se prikupljati i dobrovoljni prilozi.

Međunarodnu studentsku nedelju u Beogradu organizuje udruženje „Svetski omladinski talas“ koje već 12 godina podstiče aktivizam mladih. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.