Naslovna » Izlasci » Narodni muzej: Besplatni letnji programi

Narodni muzej: Besplatni letnji programi

Do kraja jula Narodni muzej će organizovati nekoliko zanimljivih besplatnih programa za dve generacije.

U okviru izložbe „Edgar Dega. Trenuci posmatranja“ u četvrtak, 27. jula od 18.00, u Galeriji SANU, biće održano predavanje „Dega i muzika“.

Tom prilikom će dr Ivana Medić sa muzikološkog instituta SANU govoriti o muzici druge polovine 19. veka u Francuskoj i o izuzetnom uticaju koji je imala na stvaralaštvo čuvenog Edgara Degaa.

Kroz ovu izložbu na kojoj su predstavljeni radovi iz kolekcije Narodnog muzeja omogućena su i stručna vođenja sredom od 13.00 i četvrtkom od 17.00.Za dž

Muzej Vuka i Dositeja, tokom leta svakog petka od 12.00 postaje Muzej za bake, deke i unuke. Dok deca upoznaju muzej na njima zanimljiv interaktivni, radioničarski program, odraslima će uz stručno vođenje biti predstavljena izložbena postavka ovoga muzeja.

U subotu, 29. jula u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja biće održana Letnja serenada nastupom trija Youkali. Trio čine Katarina Radovanović, sopran, Stevan Karanac, tenor i Dijana Đorić za klavirom. Koncert će biti realizovan u saradnji sa organizacijom „Kulturni element“.

U nedelju, 30. jula od 12.00, na programu je razgovor o Herojima Dorćola odnosno o ličnostima čija imena nose ulice u neposrednom okruženju Muzeja Vuka i Dositeja.

Ulaz ne sve programa je besplatan i nije potrebna prethodna najava. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.