Naslovna » BG servis » Obnova fasada u centru Beograda pri kraju

Obnova fasada u centru Beograda pri kraju

Gradske vlasti obavestile su javnost da je pri kraju obnova fasada u centru Beograda, tj. na Kosančićevom vencu i u Fruškogorskoj ulici.

Radove sprovodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove.

Od početka godine sređeno je više od 120 fasada, a sređivanje prestonice će biti nastavljeno. Prioritet su oronule i propale fasade, koje, osim što ruže izgled grada, ugrožavaju i bezbednost prolaznika.

Svaka od obnovljenih fasada biće dekorativno osveljena, što će takođe uticati na lepši izgled zgrada, a samim tim i grada Beograda.

Obnova fasada u centru Beograda

Obnova fasada – ali i sprovođenje mera zaštite

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove sprovodi mere tehničke zaštite, odnosno restauracije oštećenih i oronulih fasada na 35 objekata u okviru kulturno-istorijske celine Kosančićev venac. Tu spadaju objekti u Karađorđevoj, Pop Lukinoj, Fruškogorskoj, Zadarskoj i na Kosančićevom vencu.

Radovi na objektima u ulici Kosančićev venac 1, 1a, 2, 4, 6, 8, 17, 19, 23, Pop Lukina 2-4 i 12, Fruškogorska 2, 3, 6, 8 i 10, Kosančićev venac 5 / Fruškogorska 4, Pop Lukina 6 / Fruškogorska 1 su najvećim delom završeni i sa njih su ili skinute skele ili će to biti urađeno narednih dana.

Radovi na obnovi objekata u Karađorđevoj 17-19, 21, 23, 33-35, 37, 39, 41 i 43 i Kosančićev venac 18, koje je sprovodio Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, završeni su pre više od mesec dana.

Navedeni Sekretarijat će početi da radi objekte u Zadarskoj 1, 1a, 2, 4, 7, 12 i 14 posle rekonstrukcije te ulice koju sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Obnova fasada u centru Beograda

Planom Sekretarijata za ovu godinu predviđeni su radovi na sprovođenju mera tehničke zaštite i na 54 objekata koji se, između ostalih, nalaze u ulicama: Brankova, Pop Lukina, Maršala Birjuzova, Zeleni venac, Kolarčeva, Džordža Vašingtona, Crnogorska, Terazije i Bulevar despota Stefana.

Kada je reč o JP „Gradsko stambeno“, to preduzeće je od kraja 2016. i početka 2017. godine bilo angažovano na sređivanju 87 fasada u sledećim ulicama: Kralja Milana, Nemanjina, Karađorđeva, Cara Dušana, Cara Lazara, Katanićeva, Svetog Save, Stojana Protića, Hadži Milentijeva, Internacionalnih brigada, Krušedolska, Ohridska, Studentski trg, Dragoslava Jovanovića, Njegoševa i Terazije.

Većina fasada je već rekonstruisana, a preostali, manji broj će biti uskoro završen. Prethodnih dana završeni su radovi u Cara Lazara 16, Karađorđevoj 59 i 71a, Kraljevića Marka 1 i Dragoslava Jovanovića 7, 9 i 11. Radovi još traju u Kameničkoj 8 i na Savskom trgu 9. (Beoinfo)

Obnova fasada u centru Beograda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.