Naslovna » BG servis » Radi garaža „Obilićev venac“

Radi garaža „Obilićev venac“

U subotu, 1. jula 2017, otvorena je rekonstruisana garaža „Obilićev venac“, kao i rekonstruisani deo ulice Maršala Birjuzova.

Garaža „Obilićev venac“ sada je jedna od najmodernijih i najlepših garaža u Beogradu. Dobila je sertifikat „smart park“, prva je garaža u srpskoj prestonici sa solarnim panelima na vrhu pa sama proizvodi energiju, ima energetski efikasno LED osvetljenje i ima šest punjača za elektro automobile.

Građanima koji žive u okolini obezbeđeno je 217 parking mesta na dva sprata na vrhu. Grad je korisnicima usluga parkiranja obezbedio korišćenje parking mesta od 17.00 do ujutru po ceni od 4.000 RSD. Stanari tog dela grada po ceni od 6.500 RSD mesečno mogu da imaju stalno parking mesto 24 sata dnevno, a oni koji imaju dva automobila drugi automobil mogu da parkiraju po ceni od 13.000 RSD mesečno.

Ukinuto je 115 parking mesta na ulici zbog pešačke zone u okolini garaže.

Garaža "Obilićev venac"

Parking objekat na Obilićevom vencu sada ima ukupno 804 parking mesta na 20.000 kvadrata. U garažu se ulazi samo iz Ulice maršala Birjuzova, iz koje su otvorena dva ulaza i dva izlaza.

U okviru ove rekonstrukcije, ugrađen je lift, koji će značajno olakšati kretanje objektom, naročito osobama sa invaliditetom, za koje su obeležena i posebna parking mesta. Postavljeno je i 40 parking mesta za bicikle, a postoji i mogućnost iznajmljivanja dvotočkaša za korisnike, koji parkiraju svoja vozila u ovoj garaži.

Stanarima pešačke zone, kao i svim dosadašnjim korisnicima povlašćenih parking karata za parkiranje u crvenoj zoni, uz mesečnu kartu za crvenu zonu omogućeno je i parkiranje u većem delu žute zone, koja se na nju „naslanja“.

Garaža "Obilićev venac"

Gradske vlasti najavile su i otvaranje garaže ispod tržnog centra u Rajićevoj i to će biti 450 novih podzemnih parking mesta u centru grada.

Na sledećoj Skupštini grada biće i odluka o javno-privatnom partnerstvu za četiri nove podzemne garaže, na Kosančićevom vencu, Studentskom trgu, Trgu republike i u Kosovskoj ulici.

Radovi na Kosančićevom vencu trajaće do novembra, i kad budu gotovi to će biti jedan od najlepših delova grada. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.