Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Amitivil: Buđenje
U bioskopima - Amitivil: Buđenje

U bioskopima: Amitivil: Buđenje

Film o najpoznatijoj ukletoj kući u SAD, „Amitivil: Buđenje“, prikazivaće se u bioskopima od 27. jula.

Stvarna dešavanja poslužila su kao inspiracija reditelju Frenku Kalfounu za ovaj horor film.

Bel (Bela Torn), njena mala sestra Džulijet (Mek Kena Grejs) i njen bolesni brat blizanac Džejms (Kameron Monagan), preselili su se u novu kuću sa svojom samohranom majkom Džoanom (Dženifer Džejson Li), kako bi uštedeli novac i plaćali bratovo skupo lečenje.

Ali kada počnu da se pojavljuju čudni fenomeni u kući, uključujući i čudesni oporavak brata i Beline užasne noćne more, Bel počinje da sumnja da joj majka ne govori sve – ubrzo shvata da su se uselili u ozloglašenu Amitivil kuću.

Za scenario je zaslužan Frenk Kalfoun, a produkciju potpisuju majstori horor filmova Danijel Farands, Kejsi La Skala i Džejson Blum, poznati po ostvarenjima kao što su „Podeljen“, „Astralna podmuklost“ i „Pročišćenje“.

Amitivil – legenda

Amitivil je jedan od najpoznatijih slučajeva opsednutih kuća.

Čitava legenda vezuje se za boravak porodice Luc u kući 1975, pošto je u njoj godinu dana ranije na spavanju ubijeno šestoro clanova porodice DeFeo.

Za ubistva je osuđen stariji sin porodice Ronald DeFeo. Kada su Lucevi svoju priču o užasima koji su se dogodili u toj kući izneli u javnost, napisano je bezbroj knjiga, snimljeni su dokumentarni filmovi, a i dan danas se vode polemike oko te kuće.

Krajem prošle godine, ozloglašena kuća je prodata za 850 hiljada dolara. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Amityville: The Awakening / Amitivil: Buđenje. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: horor, triler. Uloge: Bella Thorne, Cameron Monaghan, Jennifer Jason Leigh, Jennifer Morrison, Mckenna Grace. Režija i scenario: Franck Khalfoun.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.