Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Valerijan i carstvo hiljadu planeta
Film za koji vlada ogromno interesovanje: "Valerijan i carstvo hiljadu planeta",
Film za koji vlada ogromno interesovanje: "Valerijan i carstvo hiljadu planeta",

U bioskopima: Valerijan i carstvo hiljadu planeta

Konačno je stigao – film Lika Besona „Valerijan i carstvo hiljadu planeta“ u sredu 26. jula premijerno je u Cineplexx bioskopima, a od četvrtka 27. jula, u real 3D formatu, na velikim platnima širom Srbije.

Najskuplji francuski naučnofantastični film svih vremena nastao je na osnovu stripa “Valerian i Lorelin” (Valérian et Laureline), objavljivanim između 1967. i 2010. godine i izdatim kao crtani roman, koji je inspirisao čuvenog reditelja „Velikog plavetnila“, „Petog elementa“, “Nikite”, filma “Lusi”…

Projekat vredan oko 200 miliona evra ima ogroman broj specijalnih efekata i čak dve stotine “vanzemaljskih” bića. Zanimljivo je da je sam Beson napisao tekst obima 600 strana u kojem daje uputstva glumcima o karakterima i osobinama “vanzemaljaca”, kako bi mogli tome da prilagode svoje uloge. U filmu, u jednoj od sporednih uloga, glumi i popularna pevačica Rijana.

Valerian (Dejn Dehan) i Lorelin (Kara Delevinj) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u svemiru, u 28. veku. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnerkom Lorelin, ali ona ga odbija zbog njegovih brojnih avantura sa ženama. Pod direktivom Zapovednika (Klajv Oven), Valerian i Lorelin su poslati na misiju u međugalaktički grad Alfa, rastuću metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta. Alfa ima sedamnaest miliona stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alfi iste interese i ciljeve; nevidljive sile će dovesti ceo grad u veliku opasnost.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Valerian and the City of a Thousand Planets / Valerijan i carstvo hiljadu planeta. Dužina trajanja filma: 135 minuta. Žanr: naučna fantastika, avantura. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Režija: Luc Besson. Uloge: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen.

https://youtu.be/vKrJpjSg-eY