Naslovna » Izlasci » Sport » Auto trke na Ušću 26. i 27. avgusta

Auto trke na Ušću 26. i 27. avgusta

Ušće 2, druge kružne auto trke koje će se u ovogodišnjem nacionalnom šampionatu voziti na beogradskoj stazi Ušće, zakazane su za subotu i nedelju, 26. i 27. avgust.

Posle letnje pauze u prvoj polovini meseca ovo je prva kružna trka koja se boduje za Šampionat Srbije i za domaći Kup I i II, ali i za Centralnoevropsku zonu i Šampionat Bosne i Hercegovine, pa u Beograd stižu i takmičari iz regiona.

Prema prvim najavama, na stazi se očekuje oko 90 vozača raspoređenih u pet divizija. Osim automobilista iz Srbije, potvrđen je dolazak 12 vozača iz BiH, a prijave se očekuju i od takmičara iz Hrvatske i Crne Gore.

Trka na Ušću će biti ujedno i peta u domaćoj sezoni, pa će gotovo u svim klasama vozači imati važan zadatak da osvoje što više bodova u borbi za konačni plasman. Naročito se to odnosi na dve klase „juga“, poznatije kao „mali N“ i „hibrid“, mada je stanje u većim klasama takođe neizvesno.

Za subotu je najavljen uobičajeni tehnički prijem i verifikacija, a zatim i dva zvanična treninga za svih pet divizija, od kojih prvi počinje u 13.35 časova.

Svečano otvaranje auto trke Ušće 2 zakazano je za nedelju 27. avgust u podne. Deset minuta kasnije počinje takmičarski program. Svaka trka broji 22 kruga na stazi dužine 2.325 metara.

Za sve zainteresovane koji su sprečeni da budu pored staze obezbeđen je, kao i na prvoj ovogodišnjoj trcu na Ušću, direktan prenos na internet stranicama AMSS i SAKSS, kao i na njihovim Youtube kanalima i društenim mrežama. Televizija SOS kanal i njihov live stream na veb sajtu i internet prezentacija nacionalnog servisa RTS takođe će trke pratiti u realnom vremenu.

Trke ubrzanja na 402 metra

Na Ušću će biti održane i trke ubrzanja na 402 metra, na pravcu iza „SIV“-a u Bulevaru Nikole Tesle od ulice Vladimira Popovića do ulice Trešnjinog cveta, koje se boduju za zvanični Šampionat Srbije. Početak takmičenja je oba dana, u subotu i nedelju, u 16 časova, a od 13.30 su slobodni treninzi i kvalifikacione vožnje.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.