Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Huawei P10 Lite – super cool telefon

Huawei P10 Lite – super cool telefon

Huawei je kompanija koja iz godine u godinu jača svoje pozicije kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu odličnim mobilnim uređjima, a pre svega sjajnim telefonima iz srednje klase koji su cenovno nešto pristupačniji od konkurentskih modela i što je još zanimljivije poseduju set sjanih tehnoloških rešenja sa kojima korisnik dobija brojne benefite. U ovim vrelim letnjim danima iz aktuelne ponude pomenutog prozvođača posebno se izdvaja pametni telefon oznake P10 Lite koji je koncipiran kao veoma ozbiljan telefon srednje klase spreman da odgovori i na najviše moguće zahteve, ali i da pruži dobru zabavu u pokretu. Reč je o zaista sjajnom telefonu u svakom mogućem pogledu sa kojim se lako podnose letnje žege i dobro zabavlja i na plaži i u hladu.

Vizuelno posmatrno, ovo je veoma lepo rešen mobilni telefon sa zaobljenim ivicama i finišom kakav se viđa samo u ekstra premium klasi. U rukama leži savršeno, čak mnogo bolje nego njegov prethodnik P9 Lite, što je posledica upotrebe napredne aluminijumske legure. Ista delimično smanjuje i znojenje u šakama, ali doprinosi i da održavanje telefona bude što jednostavnije. Telefon u svakom pogledu odiše elegantnošću, kao i moćnom hardverskom postovkom. Konkretno, P10 Lite pokreće Kirin 658 koji donosi pomeutom telefonu i veliku brzinu, ali i fluidnost u radu. Sa druge strane grafički čip oznake Mali-T830MP2 otvara ovom telefonu ogromne grafičke performanse i omogućava da se na njemu igraju najnovije igrice, ali vrši i vrlo korektna orada grafike i video sadržaja u pokretu.

Po pitanju skladišnog prostora P10 Lite u osnovnoj varijanti dolazi sa 32GB fleš stridža, dok je  radna memorija kod svih dostupnih verzija 3GB (postoje zapravo i verzije sa 4GB radne memorije, ali one bar za sada nisu dostupne domaćim kupcima), čime je proizvođač jasno stavio do znanja da sa ovim telefonom želi da se pozicionira kao veliki igrač u ovoj klasi. Inače, ovolika količina radne memorije dodatno je doprinela da sve radi tečno i munjevito brzo, čak i kada u pozadini telefona radi po nekoliko zahtevnih procesa. Pored moćnih core komponenti posebnost P10 Lite telefona ogleda se i u činjenici da dolazi sa veoma moćnim kamerama. Prednja tako ima 8MP i tokom Skype ili Viber poziva pruža kristalno jasnu i čistu sliku, bez izobličenja i granulacije, dok zadnja kamerica donosi jedan potpuno novi nivo snimanja video sadržaja i pravljenja fotografija. Zadnja kamera je čak toliko dobra da većina fotografija koja se napravi sa njom je pogodna za dalju obradu i eventualnu doradu.

Ekran na P10 Lite telefonu, kao i na prethodnim verzijama ima dijagonalu od 5.2 inča, a operiše maksimalnom rezolucijom od 1920×1080 piksela. Upravo zbog visoke rezolucije P10 Lite telefon svojim vlasnicima pruža jedan poseban vizuelni doživljaj tokom gledanja filmova i fotografija, kao i tokom igranja najnovijih Android igrica. U osnovi displej na ovom telefonu je pravo malo blago i dosta je svetliji od onih na sličnim rešenjima što je svakako velika prednost. Inače, na ekranu ovog telefona moguće je odgovarati na poruke bez problema i kada je isti izložen direktnoj sunčevoj svetlosti – u prevodu, P10 Lite je idealan telefon za more, plažu, planiarenja i sve aktivnosti koje iziskuju direktnu izloženost sunčevoj svetlosti. Displej je između ostalog otporan i na većinu spoljnih uticaja, kao i na uticaj vlage i kapljica kiše.

Kao i svi telefoni ovog proizvođača, tako je i P10 Lite baziran na poslednjoj verziji Android platforme koja je veoma fino utegnuta i jako lepo koristi hardverski potencijal ovog telefona. Nova tj. aktuelna platforma Androida donosi ovom telefonu mnoštvo korisnih funkcija, ali i zavidan nivo bezbednosti koji krajnji korisnici sve više cene. Platforma je pored svega nadograđena sa EMUI 5.1 korisničkim interfejsom koji je u značajnoj meri transformisao postojeću na još bolju i funkcionalniju.

I to bi u kratkim crtama bio P10 Lite telefon. Mali, kompaktan i veoma brz, ovaj telefon u ovom trenutku predstavlja jedan od najboljih izbora u svojoj klasi i telefon koji će služiti godinama svakog ko mu bude ukazao poverenje. Sjajne karakteristike su mu velika prednost u moru svakakvih rešenja koja iz dana u dan kao da padaju sa neba, ali i činjenica da mu je baterija iznad proseka, ko i da sve procese obavlja munjevito brzo. Kako je dostupan u više boja, tako će se lepo uklopiti sa različitim odevnim predmetima. Sve u svemu sjajan, možda i najbolji telefon u klasi i definitivno najbolja kupovina ovog leta.

Cena (sa PDV-om): 39.999,00 dinara

Kontakt: Huawei radnja, TC Ušće, Beograd

Više informacija o ovom sjajnom telefonu možete pronaći i na Instagram-u i Facebook-u