Naslovna » Izlasci » Film » Interakcija 2017: Dokumentarci u Dvorani KCB

Interakcija 2017: Dokumentarci u Dvorani KCB

Dokumentarci snimljeni tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija 2017 biće premijerno prikazani 26. avgusta od 21.00 u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Posle premijere filmova učesnicima kampa i ovogodišnjeg masterklasa „Interdoc 2017“ biće uručeni sertifikati.

Tema ovogodišnjeg kampa „Mali grad – veliki ljudi“ bila je inspirativna za 15 učesnika – studenata filmskih akademija iz različitih delova sveta koji su, podeljeni u tri ekipe, od 10. do 17. avgusta snimali svoje dokumentarce na teritoriji Užica, Ivanjice i Čačka, a posle prve faze ih montirali u Požegi.

Nezavisni filmski centar „Filmart“, producent filmova, realizovao je kamp uz podršku generalnih pokrovitelja – Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, kao i brojnih sponzora i partnera.

Sedmi Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdok 2017“, koji su vodili dokumentaristi Mladen Matičević i Dragan Elčić, okupio je 17 filmskih profesionalaca i studenata filma iz celog sveta, koji su od 18. do 26. avgusta, u toku druge faze kampa pohađali predavanja iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma.

Kamp „Interakcija 2017“ i masterklas „Interdoc 2017“ okupili su ove godine u Požegi tridesetdvoje mladih filmadžija iz 21 zemlje.

Više informacija o kampu možete pronaći OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.