Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi put u Beogradu: Festival uličnih svirača warm-up

Prvi put u Beogradu: Festival uličnih svirača warm-up

Festival uličnih svirača koji će biti održan u podnožju Petrovaradinske tvrđave (1-3. septembar) biće najavljen prvi put u Beogradu.

U klubu Polet (Cetinjska 15), 17. avgusta od 20.00, biće predstavljen jedan od najvećih besplatnih regionalnih festivala ulične umetnosti!

Program otvara Nadja – indie, art rock i singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Muziku stvara pod uticajem St. Vincent, Arcade Fire, The Beatles, a od 2013. godine kada je stupila na scenu imala je više od 30 nastupa među kojima je i nastup na Exit Festivalu 2016. godine.Za dž

Nađin muzički put je skroz „školski“: upisala je muzičku školu sa osam godina, svirala klavir, par godina kasnije počela je da svira gitaru, a u svom prvom bendu bila je do prvog razreda srednje škole. Posle toga je počela da piše pesme i ta strast nije je napustila do danas. Prošle godine izdala je svoj debitantski demo EP „Venus in Gemini“ koji možete besplatno preuzeti na njenoj bandcamp stranici.

Posle promotivnog filma o novosadskom festivalu nastupiće i Rim Runner.

Ulaz je besplatan.

Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača svake godine poseti više od 45 hiljada ljudi iz Srbije i regiona, a specifičan je po svom programu koji je pogodan za sve starosne grupe.

Ove godine Festival uličnih svirača je proširio svoj program na Gradić fest, čiji je deo i već dobro poznati filmski festival Cinema City. Festival će biti održan u rustičnom delu Petrovaradina i time organizatori žele da ukažu na bitnost čuvanja kulturne i istorijske baštine ove zemlje.

Festival će tokom tri dana predstaviti domaću i svetsku alternativnu kulturnu scenu kroz različite performanse, koncerte, predstave, filmske projekcije i izložbe. (danubeogradu.rs)