Naslovna » Izlasci » Todo Mundo 2017 u Tašmajdanskom parku

Todo Mundo 2017 u Tašmajdanskom parku

Šesti Todo Mundo – world music festival biće održan od 24. do 28. avgusta u Tašmajdanskom parku uz besplatan ulaz.

Među zvezdama festivala su gitarista Vlatko Stefanovski, harmonikaš Lelo Nika, kontrabasista Nenad Vasilić i drugi.

Festival otvara mađarski sastav Viktória Havay and Fakutya (24. avgust, 20.30), koji izvodi muziku mađarske manjine Čangoš u Moldaviji, a pratiće ih i grupa plesača. Nastup ovog sastava omogućen je uz podršku Instituta Balaši kolegijum Hungarikum. Ovaj sastav održaće koncert ispred CZK „Vlada Divljan“ jer ta scena više odgovara plesačima.

Na svom prvom nastupu u Beogradu posle mnogo godina, 25. avgusta (21.00), Lelo Nika će se predstaviti u dva dua – jedan sa violinistkinjom Aleksandrom Krčmar Ćulibrk, članicom kvarteta TAJJ i sa Bogdanom Rankovićem (klarinetista i frulaš), liderom sastava Serboplov – izvodeći izvorne rumunske, srpske, švedske, romske melodije, kao i nekoliko sopstvenih kompozicija.

Zanimljiva muzička putovanja

U Tašmajdanskom parku, 26. avgusta od 21.00, Nenad Vasilić će nastupiti u triju sa Markom Živadinovićem (harmonika) i Andrejem Prozorovim (saksofon), a ovom prilikom biće mu uručena nagrada „Vojin Mališa Draškoci“, koju već nekoliko godina dodeljuje World Music asocijacija Srbije (WMAS).Za dž

Dodelom nagrade Vasiliću i ovim programom festival i WMAS žele da ukažu počast našim muzičarima koji žive i rade van Srbije, ali ne zaboravljaju odakle su pošli i odakle crpe inspiraciju, a Vasilić i Nika su samo dvojica u plejadi naših sjajnih umetnika koji ovde dolaze tek povremeno.

Završne večeri Todo Munda 28. avgusta (21.00) u Tašmajdanskom parku solo koncert će održati legendarni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji će pokušati da povede publiku „na zanimljivo muzičko putovanje, samo uz pomoć elektro-akustične gitare i nekoliko pedala“.

U slučaju kiše, koncerti će biti održani u Centru za kulturu „Vlada Divljan“. (danubeogradu.rs)

Todo Mundo 2017 – program

24. avgust
20.30… Viktória Havay and Fakutya
(ispred CZK „Vlada Divljan“)

25. avgust
21.00… Lelo Nika sa Aleksandrom Krčmar Ćulibrk i Bogdanom Rankovićem

26. avgust
21.00… Nenad Vasilić Trio

28. avgust
21.00… Vlatko Stefanovski

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.