Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Atomska plavuša
Atomska plavuša Lorejn Broton, na ulicama Berlina
Atomska plavuša Lorejn Broton, na ulicama Berlina

U bioskopima: Atomska plavuša

Šarliz Teron u glavnoj ulozi – prva je preporuka za film „Atomska plavuša“, koji u četvrtak 17. avgusta stiže u domaće bioskope.

Atraktivna dobitnica Oskara je nemilosrdna plavuša u špijunskom trileru koji potpisuje Dejvid Lejč, poznat po ostvarenju „Džon Vik“. Ona igra ulogu Lorejn Broton, špijunke tajne službe MI6, poslate u Berlin kako bi se otkrio špijunski lanac odgovoran za smrt jednog agenta, koji joj se čini i nije tako nepoznat. Vreme je Hladnog rata i Lorejn ima zadatak i da kompletira listu dvostrukih agenata. U opasnostima u kojima se u nemogućoj misiji nalazi, ona je spremna da upotrebi sve svoje veštine i za partnera pronalazi lokalnog CIA operatera Dejvida Persivala (igra ga Džejms Mekavoj).

Scenario je napisao Kurt Džonštad, kao adaptaciju britanskog crtanog špijunskog romana Entoni Džonstona i Sema Harta „The Coldest City“, pa je film prvobitno nosio taj naziv.

Novo ostvarenje i prvi samostalni režiserski poduhvat Dejvida Lejča prati nekoliko neobičnih zanimljivosti, među kojima je i ona da je Šarliz Teron slomila dva zuba na snimanju. Ona je imala čak osam instruktora koji su joj pomagali da snimi fizički najnapornije scene, trenirala je i sa Kijanu Rivsom, a na filmu je radila pet godina.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Atomic Blonde / Atomska plavuša. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Žanr: akcija, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: David Leitch. Uloge: Charlize Theron, James McAvoi, John Goodman, Sofia Boutella.

https://youtu.be/uOk0JzLtV10

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.