Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Beri Sil – Američki original
Tom Kruz i Sara Rajt Olsen u filmu "Beri Sil - Američki original"
Tom Kruz i Sara Rajt Olsen u filmu "Beri Sil - Američki original"

U bioskopima: Beri Sil – Američki original

Karte za premijeru filma „Beri Sil – Američki original“, koja je najavljena za sredu 30. avgust u 20 časova u bioskopu Cineplexx Ušće šoping centar, su u prodaji. Od četvrtka 31. avgusta novi triler Daga Limana, sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, na repertoarima je beogradskih bioskopa.

Filmska priča zasnovana je na istinitim avanturama Berija Sila, prevaranta i pilota kog iznenada regrutuje CIA da vodi jednu od najvećih tajnih operacija u američkoj istoriji.

Švercer. Obaveštajac. Patriota. Jedan od najbogatijih ljudi 1980-ih u Americi je neko za koga nikada niste čuli. Sa svojim đavolski arogantnim stavom i željom za luksuznim životom, pilot TWA avio-kompanije Beri Sil je heroj svog mirnog južnjačkog grada. Na veliko iznenađenje njegove žene Lusi (igra je Sara Rajt Olsen), šarmantni preduzetnik je stigao od veoma cenjenog pilota do ključne figure jednog od najvećih skandala u modernoj istoriji. Od razmene oružja i zarobljenika, do obučavanja vojnih snaga centralno i južnoameričkih država, Beri postaje heroj koji radi protiv sistema. I kako zbog toga spava noću? Sve je legalno, ako se radi za dobre momke.

U filmu „Beri Sil – Američki original“ pratimo porodicu Sil od poznih 70-ih godina 20. veka do 1986. i rast njihovog bogatstva. Jedna od presudnih godina za njih, tokom ovog perioda, bila je 1981. kada su se u pola noći preselili iz Baton Ruža, Luizijana, u Menu u Arkanzasu. CIA je pomogla Beriju da u Meni napravi bazu za svoje operacije, daleko od očiju države i federalnih vlasti.

Kruz kao Beri Sil

Zanimljivo je da je Tom Kruz zaista pilotirao tokom snimanja. Reditelj Dag Liman bio je impresioniran sposobnošću glavnog glumca da rukuje raznim letelicama. „Tom sam izvodi sve svoje scene letenja u filmu, čak je i jednim avionom upravljao na letu do Kolumbije. U čemu je problem leteti do Kolumbije? Ovo je vrsta leta kakvu je obavljao Beri Sil u stvarnosti. Reč je o desetočasovnim letovima u malenom avionu. Jedina razlika je što je Tom usput pravio pauze kako bi dopunio gorivo, dok je Beri sa sobom nosio dodatno gorivo.“

Da bi se snimili segmenti u Centralnoj i Južnoj Americi, ekipa je došla u Kolumbiju u Avgustu 2015. godine. Tu su se priključili kolumbijski glumci Maurisio Mehija, Fredi Jate, Emilio Sera i Daniel Lugo. Mehija, koji glumi Pabla Eskobara, po treći put tumači lik čuvenog narko bosa, nakon što ga je do sada, dva puta igrao u kolumbijskim TV serijama.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: American Made / Beri Sil – Američki original. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Žanr: triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2016. Režija: Doug Liman. Uloge: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.