Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Gadna gomila
Suki Voterhaus u glavnoj ulozi u filmu "Gadna gomila"
Suki Voterhaus u glavnoj ulozi u filmu "Gadna gomila"

U bioskopima: Gadna gomila

Po svemu neobičan filmski eksperiment pod nazivom „Gadna gomila“, koji će publika sigurno pamtiti, u domaćim bioskopima je od četvrtka 31. avgusta.

Ostvarenje sa postapokaliptičnim konceptom donosi priču o svetu bezakonja, distopije, kriminala i beznađa. Radnja filma „Gadna gomila“, smeštena je u vrelim pustinjskim dinama i fokusira se na Arlen (Suki Voterhaus) koja neslavno završava u zabiti van granica civilizacije. Prostor je zamišljen kao distopija – imaginarni svet u kojem su loše osobine civilizacije dovedene do maksimuma. Arlen je zarobljenik grupe kanibala i dok se prilagođava životu među „gadnom gomilom“, shvata da odabir zla ili dobra uglavnom zavisi od toga pored koga se nalazi.

Film „Gadna gomila“ imao je svetsku premijeru prošlog septembra na Filmskom festivalu u Veneciji, kada je brendiran kao „romantični horor-triler“. Tom prilikom nagrađen je specijalnom nagradom žirija.

Interesantno je da je rediteljka i scenaristkinja Ana Lili Amirpur, amerikanka iranskog porekla, snimala film u kalifornijskom Slab Sitiju u kome, pod oskudnim uslovima, živi mnogočlana zajednica ilegalnih stanara, od kojih se mnogi pojavljuju kao statisti u filmu.

Još je jedna zanimljivost na koju posebno treba skrenuti pažnju – potpuno neprepoznatljiv, bez i jedne progovorene reči, u ulozi Pustinjaka u filmu se pojavljuje Džim Keri. Pustinjak, inače, luta pustinjom s kolicima iz supermarketa i spašava junakinju filma, nakon što pobegne od kanibala.

Dodajmo da su tu, između ostalih, i Kijanu Rivs u ulozi vođe kulta „Gadna gomila“, kao i Džejson Momoa, poznat po ulozi vođe Dotraka u „Igri prestola“, a ovde kao mišićavi kanibal Majami Men, izbeglica sa Kube.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: The bad batch / Gadna gomila. Dužina trajanja filma: 118 minuta. Žanr: akcija, naučna fantastika. Država i godina proizvodnje: USA / 2016. Režija: Ana Lily Amirpour. Uloge: Jason Momoa, Keanu Reeves, Jim Carrey, Suki Waterhouse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.