Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Otkačene trudnice
"Otkačene trudnice", lagana francuska komedija za leto
"Otkačene trudnice", lagana francuska komedija za leto

U bioskopima: Otkačene trudnice

Otkačene trudnice u francuskoj komediji, koja u bioskope stiže u četvrtak 17. avgusta, nisu prijateljice, one su – majka (Žilijet Binoš) i ćerka (Kamij Koten), koje u isto vreme ostaju u drugom stanju.

Nerazdvojne, Avril i njena majka Mado su potpuno različite. Avril ima 30 godina, udata je, i ima redovan posao u kompaniji specijalizovanoj za proizvodnju parfema za kupatila. Po stilu života je sušta suprotnosti svojoj 47-godišnjoj majci, večitoj tinejdžerki bez posla, bezbrižnoj i drskoj. Ali kada njih dve ostanu u drugom stanju u isto vreme, sukob je neizbežan. Mado nije spremna da postane baka, dok Avril ne može zamisliti svoju majku kao… novopečenu mamu!

U krajnje složenoj situaciji nalaze se i drugi likovi – Luj, ćerkin partner koji radi na svojoj naučnoj tezi pa je pod stresom i Mark – otac Avril, bivši suprug njene majke i poznati dirigent, koji se i inače, pred Lujevim roditeljima pretvara da je sa Mado još uvek u braku. Priča se tako sa odnosa majka – ćerka veoma često pomera na druge odnose i stavlja ih u centar pažnje.

Impresivna Žilijet Binoš jedna je od najnagrađivanijih glumica na planeti. Njena karijera je veoma raznolika, a sada ćemo je, posle teških dramskih uloga, gledati u komediji rediteljke Noemi Saglio.

– Ovaj projekat sam prihvatila bez razmišljanja upravo zbog tog aspekta nespojivosti koji se pojavio kad sam se sastala s Noemi Saglio i Kamil Kotin – izjavila je poznata glumica, dodajući da nije očekivala da dobije poziv da snimi jednu pravu francusku komediju.

– Priznajem da me je privukla ideja da glumim adolescentkinju, jer mislim da nikad nisam uistinu imala vremena za to, u duhu sam brzo odrasla, jer sam stekla osećanje odgovornosti, ponela me je strast prema pozorištu, i nisam imala vremena za gubljenje – istakla je Binoš. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Telle mère, telle fille / Otkačene trudnice. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Žanr: komedija. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Režija: Noémie Saglio. Uloge: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Vilson.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.