Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Vozač
Vozač, primoran na još jedan zadatak
Vozač, primoran na još jedan zadatak

U bioskopima: Vozač

Film „Vozač“, akcioni triler čije prikazivanje u bioskopima počinje u četvrtak 17. avgusta, u najkraćem se može definisati rečenicom glavnog junaka – „još samo ovaj put…“.

U pitanju je uobičajena tema – prestupnik posle nekog događaja pokušava da promeni način života, uz poslednji opasni izazov.

U filmu Edgara Rajta, britanskog reditelja, producenta, scenariste i glumca, Bejbi (igra ga američka zvezda u usponu Ansel Elgort) je mlad čovek delimično oštećenog sluha, vozač automobila koji služe za bežanje posle pljačke. Uz pravu muziku, on postaje nepobediv, što odgovara Doku, kriminalcu i  njegovom šefu, za precizno planirane akcije. U trenutku kad namerava da prekine posao, postane slobodan i nastavi život sa devojkom Deborom koju je upravo upoznao, Dok ga angažuje „samo još jednom“ i primorava na saradnju. Bejbi se nalazi u društvu preterano nasilnih, nepouzdanih i loših momaka nesposobnih da sprovedu Dokov plan i dospeva u veliku opasnost, pa mu je potrebna najveća moguća spretnost da preživi.

Film „Baby Driver“ nazvan je tako po istoimenoj pesmi Sajmona i Garfankela sa albuma „Most preko nemirne reke“, objavljenog 1970. godine. Ova pesma pojavljuje se na samom kraju.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Baby Driver / Vozač. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Žanr: akcija, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Edgar Wright. Uloge: Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Hamm

https://youtu.be/4yQ2u0fxSjA