Naslovna » Izlasci » Sport » 20. Beogradska rolerijada Plus u centru grada

20. Beogradska rolerijada Plus u centru grada

U subotu, 23. septembra, u centru grada biće održana jubilarna 20. Beogradska rolerijada Plus.

„Plus“ u nazivu manifestacije Beogradska rolerijada donosi novine: jer će se ove godine Beograd biti na svim točkićima. Na rolerijadi će biti dozvoljena sva „vozila“: trotineti, bicikli sa i bez pedala, bicikli na dva ili četiri točkića, tricikli, ali i skejtbord, hoverbord, trokolice, segvej, kao i svako izmišljeno „sredstvo“ na točkićima…

Zato je tako logičan moto „Beograd na točkićima“.

Organizator planira i koncert, dance show, fitness fest. Obezbeđene su i nove medalje (zlatna, srebrna, bronzana) za najbolje, najspretnije i najbrže takmičare u svim disciplinama.

Najbolji plesači iz Srbije

Beogradska rolerijada Plus - medalja
Beogradska rolerijada Plus – medalja

Na dan Rolerijade Plus, u subotu od 12.00 do 18.00, u zabavnoj zoni 1, na velikom Noizz Stage-u na Trgu republike, biće održan gala nastup najboljih plesača iz Srbije, pod nazivom Belgrade Dance Fusion!

Biće to prava eksplozija energije i plesa, koji će prvi put biti izvedeni u Beogradu na otvorenom prostoru.

Beogradska rolerijada Plus: takmičarske zone i zabava

Porodična zona Najveći broj trka u svim disciplinama održaće se na samom Trgu republike, gde će na ulici biti postavljena kružna pista. Samo prve trke na rolerima se voze od Trga republike, Vasinom do okretnice i nazad do cilja na Trgu republike.

Roler Land – Na Terazijama će biti predstaviljeni svi pravci razvoja roler sporta kod nas, u saradnji sa Roler savezom Srbije. Ovde se nastavlja najbolja tradicija Rolerijade sa idejom da se okupe svi koji vole rolere, od onih koji će tek prvi put stati na njih do najboljih u raznim inline disciplinama. Svi učesnici ove zone će se zagrevati na Trgu Nikole Pašića.

Turnir u inline hokeju – U Vasinoj ulici biće postavljena dva terena gde će se održati utakmice u hokeju na rolerima. Turnir počinje u 12.00. Turnir se igra u skladu sa IIHf pravilima 3 na 3 + golmani u juniorskoj i seniorskoj selekciji.

Bajkerski i roler poligon – U Vasinoj ulici (bliže Studentskom trgu) biće postavljen biciklistički i roler poligon, gde će zainteresovani moći da pokažu spretnost i brzinu u vožnji zadatom trasom sa preprekama. Ovo je solo takmičenje a sudija meri vreme prolaska kroz poligon i uspešnost u savladavanju zadatih prepreka.

Beogradska rolerijada

Slalom zona – Sa Terazija prema Trgu republike kreće jedinstvena trasa za slalom i veleslalom, na kojoj će se učesnici takmičiti prvi put u ovim disciplinama na 20. Beogradskoj rolerijadi Plus. Duž trase se postavljaju takozvane kapije, tj. štapovi, između kojih prolazi svaki takmičar po zadatoj putanji. Štapovi su savitljivi i može ih se rukom savijati prilikom prolaza. Na ovom takmičenju obavezno je nošenje kacige. Učesnici ove takmičarske zone moći će da se zagrevaju sa druge strane ulice u odnosu na onu gde se održava takmičenje. Biće održane trke za decu od šest do šesnaest godina, ali i za starije.

Rock and Roller svirka – Od 20.00 do 23.00 biće održana svirka dva tinejdž benda. Nastupiće Masterblastersi (20.15) i Johnny Ranković sa bendom The Churlians (21.30). U međuvremenu, muziku će puštati DJ Alex Ice.Za dž

Belgrade Dance Fusion – Od 12.00 do 18.00 na bini na Trgu republike nastupiće najtrofejniji plesači, osvajači nacionalnih, evropskih i svetskih medalja u plesnim stilovima kao što su: open, moderan, savremeni, show, akrobatika, hip hop, break dance, freestyle, jazz, art, mjuzikl, cheerleading, disco, street style… Učestvuju plesači iz Požarevca, Vršca, Kragujevca, Sremske Mitrovice, Niša, Novog Sada, Zrenjanina i Beograda.

Beogradska rolerijada Plus – prijavljivanje.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.