Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Nova energija – pametni gradovi: Tri sajma pod jednim imenom
Teme : Energija, bezbednost, zaštita
Teme : Energija, bezbednost, zaštita

Nova energija – pametni gradovi: Tri sajma pod jednim imenom

Na Beogradskom sajmu će od srede 4. do petka 6. oktobra biti održana tri sajma kojima su teme energija, energetska efikasnost, životna sredina, bezbednost i pametno upravljanje gradovima, a sve pod sloganom „Nova energija – pametni gradovi“.

Postavka i prateći programi ove multidisciplinarne manifestacije odvijaće se u Hali 1. Ukupno se očekuje preko 600 učesnika iz Srbije i više od 15 zemalja.

Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova, a cena ulaznice 250 dinara.
Cena grupne ulaznice je 100 dinara po osobi. Sat parkinga takođe košta 100 dinara.

13. Međunarodni sajam energetike

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

I izlagački i konferencijski segment Sajma energetike uključuju sve tematske podnivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do obogaćivanja, distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa.

S razlogom nosi odrednicu međunarodne manifestacije, ali akcenat je i na njegovom tržišnom karakteru, odnosno prilici da se predstave i povežu investitori, proizvođači opreme, resorna administracija, finansijske institucije i lokalne samouprave.

U pratećem programu najavljeni su E-Mobility Forum posvećen električnim vozilima, prezentacije realizovanih, tekućih i najavljenih investicionih projekata Elektroprivrede Srbije, sastanak Mreže energetskih menadžera, panel „Nova energija – pametni gradovi“ Privredne komore Srbije…

14. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair

EcoFair je najveći i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine. Centralne teme su „zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom.

Oba programa – i izlagački i stručni prateći, obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodnе resursе, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bavi zaštitom životne sredine…

Biće predstavljeni investicioni projekti u lokalnim samoupravama, eko tehnologije za korišćenje komunalnog otpada, načini korišćenja obnovljivih izvora energije i upravljanja otpadom, a predviđeni su i susreti komunalaca Srbije.

6. Međunarodni sajam naprednih tehnologija iSEC – Pametni i sigurni gradovi

Međunarodni sajam pametnih tehnologija – Pametni i sigurni gradovi – iSEC, regionalno je poznat i priznat kao Sajam bezbednosti. Na njemu se stručnoj i široj javnosti predstavljaju visoke tehnologije u funkciji javne i privatne bezbednosti, a od ove godine obuhvatiće osim bezbednosti i visoke tehnologije u funkciji svih ostalih urbanih servisa – Pametnih gradova.

Savremena IT rešenja koriste se za nadzor, monitoring, senzorsku detekciju i merenje, automatizaciju, bezbednost i softversko-hardverska pametna rešenja u okviru raznovrsnih oblasti.

Ovako projektovana pametna tehnološka rešenja koriste se u mnogim oblastima: javnoj bezbednosti; bezbednosti imovine, lica i poslovanja; bezbednosti i upravljanju kritičnom infrastrukturom, korporativnoj bezbednosti; upravljanju saobraćajem, zdravstvom, školstvom, transportom i pametnim zgradama. Različiti oblici nadzora bitni su i u trgovini, bankarstvu, elektronskoj upravi, hotelijerstvu, socijalnim mrežama.

Na Sajmu se predstavljaju brojne domaće i strane kompanije, odnosno: proizvođači, projektanti, montažeri, distributeri i strukovna udruženja.

U okviru pratećih programa koji će se odvijati u Crvenoj sali Hale 1A najavljene su panel diskusije o trendovima ravoja pametnih gradova, primeni pametnih tehnologija u funkciji bezbednosti urbanih sredina, proceni rizika i sistemima zaštite, zakonima o informacionoj bezbednosti i zakona o privatnom obezbeđenju, smart mobilnosti…

(danubeogradu.rs)