Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd Open 2017 – sportske igre za osobe sa invaliditetom
Beograd Open 2017 - sportske igre za osobe sa invaliditetom

Beograd Open 2017 – sportske igre za osobe sa invaliditetom

Od 22. do 24. septembra u Beogradu će biti održane međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom – Beograd Open 2017.

Na nekoliko lokacija u gradu učestvovaće oko 700 sportista sa prostora cele Srbije, ali i iz Italije, Slovenije, Izraela, Grčke, BiH i Crne Gore. Sportisti oba pola i svih vidova invaliditeta nadmetaće u deset sportskih disciplina paraolimpijskog programa.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizator je ovih, četvrtih po redu, međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom, manifestacije koja polako, ali sigurno postaje tradicionalna, a sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Sportisti će se takmičiti u fudbalu, tekvondou, sedećoj odbojci, golbolu, šahu i atletici. U okviru manifestacije Beograd Open je i „Trofej Beograda“ u plivanju i košarci u kolicima, Stonoteniski turnir, kao i Eropski kup u parabiciklizmu.

Takmičenja će se održavati na terenu za fudbal Corn product Voždovac, u Osnovnoj školi „Veljko Ramadanović“, Atletskoj dvorani, Sportskom centru „Master“, Republičkom zavodu za sport, Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ i u Donjem gradu na Kalemegdanu, gde će se odvijati takmičenje u parabiciklizmu. Ulaz na sve lokacije je besplatan.

Manifestaciju je u potpunosti finansirao Sekretarijat za sport i omladinu. Svečano otvaranje će biti u petak u poslepodnevnim časovima.

Više informacija potražite OVDE. (Beoinfo)