Naslovna » Izlasci » Izložbe » Beograd voli osamdesete, vol. 4: #nofilter a svetski

Beograd voli osamdesete, vol. 4: #nofilter a svetski

Izložba autorskih fotografija i fotodokumenata 80-ih godina „#nofilter a svetski“ biće organizovana u Centru za kulturu i obrazovanje „Božidarac“ (Radoslava Grujića 3).

Od 19. septembra (19.00) do 2. oktobra zainteresovani će biti u prilici da se podsete pretposlednje dekade dvadesetog veka, kroz brižljivo selektovane autorske fotografije najupečatljivijih muzičkih zvezda novog talasa prestonice, koje je ovekovečila legendarna Goranka Matić, seriju živopisnih fotografija beogradskog profesora muzike Branislava Baneta Đorđević i uz najupečatljivijije fotodokumente tog doba.Za dž

Izložbu „#nofilter a svetski“ otvoriće renomirani pisac Goran Skrobonja, koji je radnju svog najnovijeg romana smestio upravo u osamdesete.

– Nismo bili ni najmanje svesni toga da smo savremenici kulturnih fenomena koji će ostati zabeleženi u istoriji svetske kulture i umetnosti: jednostavno smo se zabavljali kako god smo znali i umeli, pripremajući se neosetno za deceniju raskošne dekadencije koja nam se primicala – napisao je Skrobonja u romanu „Kada kažeš da sam tvoj“.

Program „#nofilter a svetski“ je četvrti segment petodelnog kulturološkog projekta „Beograd voli osamdesete„. Nosilac projekta je Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac“, u saradnji sa opštinom Vračar i uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda. (danubeogradu.rs)