Naslovna » Izlasci » Sport » Color running – Trka sa bojama 16. septembra

Color running – Trka sa bojama 16. septembra

Uzbudljiva tematska trka Color running, uz posipanje malih i velikih učesnika bojama organskog porekla, biće održana na Dorćolu u subotu 16. septembra.

Preduslov za učešće, zbog ograničenog broja trkača, je prijava na sajtu organizatora Atletskog kluba Running na adresi running rs i uplata kotizacije, a kao posmatrači i navijači dobrodošli su svi.

Iznos kotizacije je 1500 dinara za odrasle i 850 dinara za decu (uzrast od 6 do 10 godina). Učesnici na trku mogu dovesti i kućnog ljubimca.

Tokom, pre i posle trke, najavljeno je mnoštvo zabavnih i rekreativnih sadržaja, DJ podrška, prezentacija vozila Jeep Renegade, joga rekreacija na cilju, izbor Disko kralja i Disko kraljice…

Pun naziv beogradske trke sa bojama je Color Running powered by Tikkurila, pa će ova kompanija zajedno sa drugim sponzorima dodeliti nagrade. Simbolične pokone i medalje dobiće svi koji završe trku, najstariji i najmlađi učesnik, a najbržima, i najboljima u kategorijama najšarenije lice pripašće vredne nagrade.

Dečiji program sa zagrevanjem počinje u 9.30 h, dečija trka na 300 metara startuje pola sata kasnije, a trka za odrasle na trasi dugoj 5 kilometara tačno u podne, na početku ulice Strahinjića bana, kod Kalemegdana.

Color running trka organizuje se u Beogradu treći put. Jedna od najpopularnijih tematskih trka u svetu inspirisana je hindu festivalom boja Holi, kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Trka sa bojama – Color running je amaterskog karaktera, sa ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Učesnici započinju trku u belim majicama, a posle svake završene etape (za odrasle posle jednog kilometra), volonteri ih na stazi posipaju bojama. Boje su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom.

Tikkurila je, inače, finska kompanija, jedan od vodećih evropskih proizvođača dekorativnih premaza. Na Balkanu je prisutna od 2011. godine akvizicijom Zorka Color fabrike boja i lakova iz Šapca.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.