Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O.
Acid Mothers Temple & the Melting Paraiso U.F.O.
Acid Mothers Temple & the Melting Paraiso U.F.O.

DOB: Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O.

Iza imena Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. stoji čuveni japanski psihodelik rok bend, koji će u sredu 27. septembra u Domu omladine održati koncert.

Početak svirke je u 21 čas.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 700 dinara (ograničen kontingent). Regularna pretprodajna cena do dana koncerta je 900 dinara, a na sam dan koncerta 1100 dinara.

Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana hipi  grupa, putuje svetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma. Okupljeni oko mastermajnda benda, gitariste Kavabata Makoto (Kawabata Makoto), rad su počeli pod uticajem progresivnog roka, da bi nastavili sa džez primesama u svojoj muzici, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju.

Nazivajući sebe „kosmičkim trubadurima“, uz vođstvo Makotoa koji veruje da komunicira sa kosmosom, Acid Mothers Temple je trenutno kolektiv od tridesetak muzičara, umetnika i performera kojima je muzika samo jedno od polja interesa.

Sa gotovo 90 izdanja, kao i činjenicom da godišnje znaju objaviti i po neverovatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, pa su lagano dosegli zvezdani status. Oni su grupa koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rok i progresivni rok i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u istoriji, a njihov rad je, kako u najavi stoji „muzika uz koju putujete, prisećate se i prepuštate haosu“.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.