Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Eva Braun i prijatelji, veliki humanitarni koncert 7. septembra

Eva Braun i prijatelji, veliki humanitarni koncert 7. septembra

Povod da grupa Eva Braun, posle više od tri godine, održi koncert u Beogradu je humane prirode – u Domu omladine u četvrtak 7. septembra, zajedno sa poznatim gostima i publikom biće prikupljena sredstva za pomoć obolelima od Dišenove mišićne distrofije.

Pozivu da se ovoga puta u akciju uključe odazvali su se:

Gile (Električni Orgazam),
Koja (Disciplin A Kitschme),
Kole (Veliki Prezir),
Miki Ristić (Darkwood dub),
Gvozden (Kristali)
Ognjenka i Nikola (autopark),
Sergej Trifunović i
grupe Ničim izazvan i Magic Bush.

Na muzičkom događaju pod nazivom „Neko kao ti“ najpre će, kako otkriva Goran Vasović Vaske, lider popularnog bečejskog benda, svaki gost odsvirati sa sastavom Magic Bush jednu ili dve pesme, a u nastavku je koncert grupe Eva Braun. Članovi Eve Braun nameravaju da svoju humanu misiju nastave tako što bi izdali singl pod nazivom „Neko kao ti“, sa idejom da prihodi od emitovanja budu namenjeni pomoći obolelima od retkih bolesti.

Koncert počinje u 21 čas.

Cena ulaznice je 1000 dinara.
Karte se mogu kupiti u pretprodaji na blagajni Doma omladine, ili putem prodajne mreže Eventim.

Humanitarni koncert organizuje se pod pokroviteljstvom NORBS – Nacionalne organizacija za retke bolesti Srbije i DMD Srbija. Datum nije izabran slučajno – 7. septembar je Međunarodni dan borbe protiv Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) jedna je od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti, od koje isključivo boluju dečaci. Obolela deca usled ubrzanog propadanja mišića najkasnije sa dvanaest godina budu vrlo teško pokretna, a retko dočekaju dvadeseti rođendan.

Cilj organizacije DMD Srbija je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije, povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa relevantnim dečijim klinikama u Srbiji, i uključivanje obolelih dečaka iz Srbije (ukupno ih je više od 300) u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje bolesti.

***
Najava koncerta na engleskom:
Britanska zastava

 

 

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.