Naslovna » Izlasci » Festivali » Indirekt festival u Beogradu od 5. do 8. oktobra

Indirekt festival u Beogradu od 5. do 8. oktobra

Treći Indirekt festival biće održan na više lokacija u Beogradu od 5. do 8. oktobra kao međunarodni muzički showcase festival.

Na ovom, ujedno i prvom showcase festivalu u Beogradu će se, pored muzičkog programa koji je u prvom planu, program sastojati i iz predavanja eminentnih stručnjaka iz muzičke industrije, koja su namenjena edukaciji regionalnih muzičara ali i svih ostalih koji učestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzičkih događaja.

– Ove godine, pre svega, želimo da na Indirektu pružimo priliku muzičarima. Imaće mogućnost da se predstave ljudima iz muzičkog biznisa našeg reagiona, ali i iz cele Evrope. Pored plana da srpskoj publici i organizatorima događaja predstavimo evropske muzičare od kojih se dosta očekuje u narednom periodu, naša ideja je i da Evropi približimo srpsku nezavisnu scenu – kaže Dejan Bošković, glavni organizator Indirekt festivala u Beogradu.

U okviru programa će ucestvovati muzičari i predavači iz čak 12 evropskih zemalja.

– Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz muzičkog bisnisa održati radionice sa idejom da im svoja iskustva prenesu razmenom iskustava i primerima iz prakse. Ovo im je i sjajna prilika da naprave kontakte za svoje buduće aktivnosti – dodaje Bošković.

Indirekt – festival nezavisne muzike i umetnosti

U skladu sa tim, festival će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu, sa samostalnim programom za svaku od lokacija – Dorćol Platz, Rex, KC Grad i Majstor za pivo a u skladu sa senzibilitetom svakog od ovih mesta.

Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti, nastao kao oda independent sceni u globalu 2013. godine u Umagu.

Početna ideja bila je da se u tom mestu jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike.

I zaista, od tada su mnoge granice izbrisane. Usled regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem nezavisne muzičke scene regije, u oktobru 2015. godine u Srbiji, u Beogradu održan je prvi Indirekt, jesenje izdanje.

Već je drugo izdanje ovog festivala u našem gradu dobilo međunarodnu notu u oktobru 2016. godine. Indirekt u Srbiji okuplja više od 1000 mladih ljudi iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i z regiona i Evrope.

Cena pojedinačnih dnevnih ulaznica koje važe za sve lokacije (večernji koncerti) iznosice 500 RSD, paket za sve dane festivala (večernji koncerti) 1200 RSD, a akreditacije koje omogućavaju ulaz na dnevni program (paneli, radionice, predavanja) i večernji program (koncerti na svim lokacijama) 2000 RSD.

Više informacija pronađite OVDE. (danubeogradu.rs)