Naslovna » Izlasci » Festivali » Musicology: Incognito, Robert Glasper i Bernhoft
Musicology: Incognito
Musicology: Incognito

Musicology: Incognito, Robert Glasper i Bernhoft

Najavljen je festival Musicology. Drugo izdanje ove manifestacije otvoriće 28. i 29. septembra bend Incognito, a u naredna dva meseca nastupiće i Robert Glasper i Bernhoft.

Ulaznice za prvi koncert sastava Incognito skoro su rasprodate. Zbog velikog interesovanja publike, zakazan je i drugi koncert u klubu Novi Bitefartcafe.

Koncertni serijal, koji će ove godine prvi put biti organizovan na regionalnom nivou predstavljen je izložbom fotografija „Muzika povezuje ljude“.

Posle nastupa u Beogradu Incognito će 30. septembra nastupiti u Ljubljani, čime će zvanično početi prvi Musicology u Sloveniji.

– Naravno, nije nam plan samo Slovenija, pa za sledeću sezonu već planiramo nova iznenađenja. Smatram da je koncept intimnog muzičkog uživanja u manjim koncertima velikih izvođača koji smo osmislili, nešto što nas je međusobno duboko povezalo, ne samo u toku koncerata, nego i u stalnoj borbi za kvalitetniju muzičku scenu. Povezalo nas je i sa svim muzičarima koji su prethodne godine nastupali na serijalu. Njihovu muziku i emociju smo uspeli da doživimo na potpuno nov i drugačiji način, a svaki koncert je bio fascinantna priča za sebe – kaže Miša Relić, direktor Musicology-ja.

Musicology je namenjen ljudima sa istančanim sluhom, ljubiteljima kvalitetne muzike. Oni su kreativni na drugačiji način, posvećeni su inspiracijama, vole dobru umetnost i dobru muziku.

Norveška atrakcija i multiinstrumentalista, Bernhoft, stiže u Beograd već 19. oktobra, a za ovaj koncert su karte već u prodaji.

Jedna od najvećih jazz zvezda današnjice, pijanista i producent Robert Glasper po prvi put će doći u Srbiju. Glasper će nastupiti sa svojim triom uz DJ Sundance.

Ulaznice su u prodaji na svim Eventim i DDtickets prodajnim mestima.

Musicology predstavlja… Incognito

Više od benda u tradicionalnom smislu, Incognito je stalno promenljiv kolektiv muzičara što rezultira dinamičnim muzičkim entitetom, koji obuhvata širok spektar stilova i kultura.

Incognito donosi naelektrisanu atmosferu i muzičko majstorstvo kao savršenu koncertnu proslavu više od 30 godina stvaranja. Na repertoaru je njima specifična mešavina soula, džeza i fanka, fuzija sa pesmama koje obuhvataju njihove klasične rane numere, instrumentali, kao i odabrani kaveri. Očekujte da će ovo biti spektakularna noć, uz omiljene Incognito pesme i hitove koji pune plesni podijum, kao što su „Always There“ ili „Don’t You Worry ‘Bout A Thing“.

Bernhoft

Bernhoft (foto: Marie Sjovold)
Bernhoft (foto: Marie Sjovold)

Norveški Bernhoft, trenutno apsolutni hit u svetu, u stvari je solo projekat multiinstrumentaliste i kompozitora Jarla Bernhofta. Ovaj čovek-bend postao je poznat po svojim složenim i fascinantnim živim nastupima, zbog čega je 2014. dobio i Gremmy nominaciju za „Najbolji R&B album“.

– Posebno sam srećan kada dolazim prvi put u neku zemlju pa tako jedva čekam da se predstavim i Srbiji. Čuo sam da beogradska publika izuzetno voli muziku i ume u njoj da uživa, ali i da ima visoka očekivanja, prepoznaje kvalitet i iskrene emocije umetnika. Izuzetno cenim to i siguran sam da ćemo se povezati – poručio je Bernhoft.

Posle albuma „Solidarity Breaks“ (2011), kojim se pozicionirao na svetskoj muzičkoj sceni, Bernhoft je rasprodao nekoliko turneja koje su pobrale najbolje kritike kako u Norveškoj, tako i širom sveta.

Njegova jesenja turneja 2016. godine je obuhvatila više od 30 nastupa u Evropi. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.