Naslovna » Izlasci » Sport » Polu-ajronmen triatlon 11Tri Belgrade, prvi put
Novo: 11Tri - prvi polu-ajronmen triatlon
Novo: 11Tri - prvi polu-ajronmen triatlon

Polu-ajronmen triatlon 11Tri Belgrade, prvi put

U nedelju 24. septembra u Beogradu će biti održana još jedna izuzetna trka – 11Tri Belgrade – polu-ajronmen triatlon, koji je i prvo Otvoreno prvenstvo Srbije u ovoj disciplini.

Takmičari će plivati 1,9 kilometara, voziti bicikl 90 kilometara i trčati 21,1 kilometar, na Savskom jezeru, stazama Ade Ciganlije i u ulicama na trasi.

Triatlon je olimpijski spot, jedan od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu. Ajronmen triatlon je najteža disciplina, a polu-ajronmen (Half Ironman Triathlon) njegova „prepolovljena“ i još uvek veoma izazovna varijanta.

Za polutriatlon 11Tri Belgrade prijavljeno je 190 takmičara, od kojih ih je polovina iz inostranstva, preciznije iz 12 zemalja. Srbiju predstavaljaju poznati sportisti, među kojima su i olimpijci u sve tri discipline.

Praksa je da se uz ajronmen triatlon i polu-ajronmen triatlon organizuju i štafete, u kojima učesnici biraju samo jedan segment, sport u kojem su najbolji. Ukoliko nisu uspeli da sastave tim i podele discipline, organizatori im pronalaze ostatak triatlonske ekipe.

Iako se zainteresovani, uz različite iznose kotizacije, još uvek mogu prijaviti na sajtu manifestacije, očekuje se da su, zbog ozbiljnosti trke, oni koji žele da učestvuju to već učinili.

Izmene u saobraćaju

Posetioci trke i Beograđani treba da znaju da će u nedelju 24. septembra za saobraćaj biti zatvorena Ada Ciganlija od 7 do 14 časova, deo Radničke ulice, Mosta na Adi do raskrsnice sa ulicom Omladinskih brigada i Obrenovački put. Neće biti moguć prilazak Adi Ciganliji motornim vozilima, kao ni ulaz i izlaz na rampi.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.