Naslovna » Izlasci » Festivali » SKC: Salon stripa 2017.
SKC: Salon stripa 2017.

SKC: Salon stripa 2017.

Od 28. septembra do 1. oktobra u SKC-u će biti održan 15. Međunarodni Salon stripa. Svečano otvaranje je u četvrtak u 19.00.

Međunarodni salon stripa je festival devete umetnosti kojeg, od svog osnivanja 2003. godine, organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd kao svoj redovni redakcijski program.

Ovaj festival je manifestacija neprofitnog karaktera i predstavlja najmasovniji i najsveobuhvatniji strip projekat u Srbiji, i jednu od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu.

– U naporima da se postigne potreban nivo kvaliteta programa, pripremanje svakog pojedinačnog festivalskog izdanja iziskivalo je ogroman rad i velika ulaganja. Da bi se Salon održao kao manifestacija međunarodnog renomea uprava SKC-a, na čelu sa direktorom Slavoljubom Veselinovićem, u ovaj festival počela je da ulaže znatna infrastrukturna i finansijska sredstva, uspevši ne samo da održi, već i da unapredi festival, a sve u želji da na međunarodnom nivou, na jednom mestu sabere neosporne kvalitete stripa, i kroz ovakav događaj, devetu umetnost udostoji elitističkog nivoa i zvanja, što ona sama po sebi to i zaslužuje – napisao je, između ostalog Miki Pješčić, urednik Salona stripa.

Gosti ovogodišnje manifestacije Salon stripa su Đanalfonso Paćinoti Đipi, jedan je od najcenjenijih italijanskih crtača svih vremena, autor Dejan Nenadov, francuski strip scenarista Olivije Dobremel Dobs, francuski književni agent Nikolas Grivel i hrvatski autori Vjeran i Vibor Juhas.

Specijalno priznanje za doprinos srpskom stripu biće dodeljeno Marko Stojanoviću.

Radno vreme galerija tokom trajanja Salona je od 10.00 do 20.00.

Program Salona pogledajte na OVOM LINKU. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.