Naslovna » Izlasci » Akcije » Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije

U subotu, 9. septembra, u centru Beograda biće organizovana svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, objavila je agencija Beta.

Tim povodom, pojedine ulice biće povremeno zatvarane za saobraćaj u petak od 17.30 do 21.30 i subotu od 9.00 do 13.30. To su: Trg Nikole Pašića do Terazija, Dečanska od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Takovska od ugla sa Kosovskom do Bulevara kralja Aleksandra i Bulevar kralja Aleksandra od Kneza Miloša do Resavske.

Saobraćaj će biti obustavljan i u Ulici kneza Miloša, od Kralja Milana do Bulevara kralja Aleksandra, u Ulici Dragoslava Jovanovića od ulaza javnu garažu do Trga Nikole Pašića i u Vlajkovićevoj od Trga Nikole Pašića do Kosovske.

I u petak, kao i dan ranije, avioni Vojske Srbije nadletaće uži centar Beograda od 12.30 do 16.30, kao i u subotu u vreme svečanosti.

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije počeće u subotu u 11.00 na platou ispred Doma Narodne skupštine, a generalna proba biće održana na istom mestu dan ranije od 19.00.

Vojnu akademiju završava 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je 12 kadeta iz Angole i jedan iz MUP-a Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 27 momaka i devojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.