Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Američki plaćenik
Dilan O'Brajen kao Mič Rep
Dilan O'Brajen kao Mič Rep

U bioskopima: Američki plaćenik

U beogradskim bioskopima je od četvrtka 28. septembra na repertoarima film „Američki plaćenik“ – triler nastao na osnovu istoimenog bestselera Njujork Tajmsa.

Knjiga Vinsa Flina, poznatog autora političkih trilera, jedna je od 15 u seriji romana kojima je zajednički glavni lik – kontrateroristički operativac Mič Rep. Svaki od romana je bio na listi bestselera Njujork Tajmsa i zajedno su prodati u tiražu od preko 25 miliona primeraka. „Američki plaćenik“ je 11. knjiga u redosledu izdavanja, ali hronološki prva po odvijanju radnje.

Dvadesettrogodišnji Mič Rep (igra ga mladi Dilan O’Brajen) izgubio je roditelje u saobraćajnoj nesreći kada je imao samo 14 godina, i verenicu u terorističkom napadu neposredno nakon veridbe. Željan osvete, postaje savršen kandidat za tajne operacije u borbi protiv terorizma, za šta ga angažuje Irena Kenedi, zamenik direktora CIA-e. Mič je dodeljen na obučavanje veteranu Hladnog rata Stenu Harliju (Majkl Kiton). Oni istražuju seriju naizgled nepovezanih napada na vojne i civilne ciljeve i ulaze u zajedničku misiju sa opasnim turskim agentom kako bi sprečili tajni plan o početku svetskog rata na Bliskom istoku.

Zanimljivo je naglasiti da je Dilan O’Brajen izabran da glumi glavnu ulogu u konkurenciji poznatijih, ali starijih glumaca upravo zbog svojih godina. Pošto se nalazi u dvadesetim, očekuje se da razvija lik Miča Repa zajedno sa narednim filmovima po romanima Vinsa Flina, kojih će sigurno biti još.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: American Assassin / Američki plaćenik. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Žanr: akcija, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Michael Cuesta. Uloge: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Taylor Kitsch.

https://youtu.be/MPdpDNGZRVw

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.