Naslovna » Izlasci » WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda 2017

WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda 2017

Od 29. septembra do 1. oktobra u Belexpo centru na Novom Beogradu biće održan plesni spektakl WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda 2017.

Najveće međunarodno takmičenje u sportskom plesu u Srbiji biće održano po šesnaesti put.

Tim povodom, u Beograd dolaze predstavnici Međunarodne federacije sportskog plesa, koja je beogradsku manifestaciju uvrstila u kalendar prestižnih međunarodnih takmičenja.

Najavljen je dolazak više od 500 plesnih parova iz zemlje i sveta, a učešće su potvrdili su predstavnici iz Austrije, Bugarske, BiH, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Mongolije, Makedonije, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Turske, Španije, Azerbejdžana, Danske, Nemačke, Litvanije, Ukrajine, Crne Gore i Srbije.

Takmičenje će ocenjivati 25 renomiranih sudija, iz 20 zemalja Evrope, a orkestar Mambo Stars i ove godine pratiće specijalni večernji deo programa.

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu, 30. septembra od 20.00, a zatvaranje u nedelju od 22.00. Kvalifikacije će biti održane u dnevnim terminima, a finala od 20.00.

Parovi će se nadmetati u deset disciplina: pet latino-američkih i pet standardnih plesova, kao i u pet starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13 god), omladinci (14-15 god), stariji omladinci (16-18 god) i seniori (19-35 god).

Organizatori turnira WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda 2017 su plesni klub Beodance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.