Naslovna » Izlasci » Akcije » „Znam da možemo“… da gradimo lokalno, 27. septembra

„Znam da možemo“… da gradimo lokalno, 27. septembra

Novo okupljanje domaće IT zajednice „Znam da možemo“ biće organizovano 27. septembra a fokus je na razvoju lokalnih zajednica.

U Domu omladine Beograda od 18.00 će biti organizovan centralni skup koji će biti uživo emitovan u Startit centrima u Novom Sadu, Valjevu, Zrenjaninu, Vršcu, Inđiji, Subotici kao i u Mokrin House-u i Šapcu.

Biće predstavljena Digitalna Srbija koju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija.

Od ove godine će šestaci učiti da programiraju u Pythonu, a za sve to vreme srpske firme nastavljaju da postižu fine rezultate na globalnom polju. U Startitu veruju da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde živi najveći deo stanovništva i gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija – izvan velikih gradova.

Upravo „rad na lokalu“ je u ovom trenutku najbolja investicija koja može da se napravi na dugi rok. Pored toga što tako može da se uveća bazu talenata, na ovaj način deluje se društveno odgovorno, a pružaju se i vredna znanja onim sugrađanima koji ne žive u najrazvijenijim mestima.

Pored tradicionalnog pregleda najvećih novosti iz prethodne godine, osvrta na startap scenu, biće predstavljeni rezultati svih organizacija koje su radile na razvoju lokalnih zajednica, i barem jedan veliki novi projekat koji će biti pokrenut naredne godine.

»»» Prijavi se…

Znam da možemo… agenda

18:00… Dobrodošlica
18:05… Pregled razvoja srpskog IT-a prethodne godine
18:20… Zašto je važno da korporacije podržavaju razvoj startapa
18:30… Zašto je Srbija sjajno mesto za pokretanje startapa
18:45… O pokretanju (biotehnološkog) startapa u Srbiji
19:00… Prvih 100 dana Digitalne Srbije
19:10… Zašto i kako gradimo lokalne zajednice
19:20… Ekskluzivna najava… sledeće velike stvari
19:30… Kraj događaja