Naslovna » Izlasci » Festivali » 11. Festival srpskog filma fantastike: U čast Uroša Stojanovića
11. Festival srpskog filma fantastike: Čarlston za Ognjenku
11. Festival srpskog filma fantastike: ÄŒarlston za Ognjenku

11. Festival srpskog filma fantastike: U čast Uroša Stojanovića

Projekcijom filma „Čarlston za Ognjenku“ Uroša Stojanovića, u utorak 3. oktobra od 19.00, u Domu omladine Beograda biće završen 11. Festival srpskog filma fantastike.

Ovo će ujedno biti prva projekcija i prvi omaž autoru, posle njegove nedavne iznenadne smrti.

Ostvarenje je premijerno prikazano 2008. godine, napravilo je veliki zaokret na polju fantastike u Srbiji. Sonja Kolačarić i Katarina Radivojević igraju sestre iz sela Pokrp koje u periodu neposredno posle Prvog svetskog rata, vođene babinom kletvom u liku Olivere Katarine, odlaze iz sela bez muškaraca kako bi sebi pronašle muževe, i nailaze na filmskog snagatora Dragoljuba Čoveka od čelika kojeg je igrao Nenad Jezdić i kralja čarlstona Arsu u tumačenju Stefana Kapičića…

To je uvod u niz fantazmagoričnih scena, po kome je „Čarlston za Ognjenku“ ostao jedinstven u srpskoj kinematografiji, a 2008. godine prikazan je na 5. Festivalu srpskog filma fantastike.

Na ovogodišnjem Festivalu srpskog filma fantastike prikazano je više od 50 ostvarenja iz zemlje, regiona i sveta.

O konačnim odlukama o nagradama odlučuje tročlani žiri u sastavu Viktor Boulankin, osnivač ruskog festivala horor filma Drop, Pavle Zelić, pisac i scenarista i Nemanja Jovanov, snimatelj i pisac. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.