Naslovna » Izlasci » Sport » Fudbal: Super liga Srbije, 13. kolo

Fudbal: Super liga Srbije, 13. kolo

Posle uzbuđenja koje nam je priredila nacionalna selekcija, vikend vraća klupski fudbal na domaće terene – 13. kolo Super lige Srbije igra se u subotu i nedelju, 14. i 15. oktobra, sa subotnjim mečevima na četiri beogradska stadiona.

Super liga Srbije ulazi u drugu trećinu takmičenja, pa se vrh i dno tabele polako formiraju. Favoriti na terenima u Beogradu u 13. kolu su, uglavnom, izvesni.

Najpre će na svoj stadion fudbaleri Zemuna, koji od 15 časova dočekuju, za sada, drugoplasiranu Vojvodinu. Pokazalo se da domaćini imaju kapaciteta i snage da u ovakvim mečevima izbore nerešen rezultat, pa je to ishod kojim bi u teškom susretu Zemunci mogli da budu zadovoljni.

Sat vremena kasnije, u 16 časova, na stadionu „Rajko Mitić“ počinje još jedna utakmica sa izrazitim favoritom. Crvena zvezda na domaćem terenu dočekuje šabačku Mačvu, ekipu koja je u prethodnih 12 kola na gostovanjima dobila dve utakmice, od kojih je jedna, i to treba podsetiti, bila na terenu Voždovca rezultatom 0:2.

Na stadionu na Banovom brdu u subotu u 17 časova fudbaleri Čukaričkog igraju sa Javorom iz Ivanjice, timom koji je do sada uspeo da zabeleži samo dve pobede i jedan nerešen rezultat, isključivo na domaćem terenu. Javor je pretposlednji na tabeli, a Čukarički sedmi, u solidnoj formi u proteklih mesec dana uključujući i nastup u Kupu, pa za beogradski tim ne bi trebalo da bude problema.

U isto vreme, u subotu 14. oktobra u 17 časova počinje i utakmica na Banjici. Fudbaleri Rada imaju težak zadatak da izvuku što je moguće više iz susreta sa favoritom u ovom meču – petoplasiranim na tabeli, Spartakom iz Subotice, koji je u odličnoj formi.

Pregled utakmica 13. kola

Subota, 14. oktobar

Zemun – Vojvodina… 15.00
Crvena zvezda – Mačva… 16.00
Radnički – Voždovac… 16.00 / derbi 13. kola
Čukarički – Javor Matis… 17.00
Rad – Spartak… 17.00

Nedelja, 15. oktobar

OFK Bačka – Borac… 15.00
Radnik – Partizan… 15.00
Mladost – Napredak… 17.00

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković