Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatan obilazak Novog groblja sa vodičem

Besplatan obilazak Novog groblja sa vodičem

U nedelju, 5. novembra od 11.00, još jednom će biti priređen besplatan obilazak Novog groblja sa vodičem u organizaciji JKP „Pogrebne usluge“.

Povod je veliko interesovanje Beograđana na tematske šetnje koje su organizovane u okviru manifestacije Dani evropske baštine.

Ova besplatna vođena tura nazvana je „Blistavi umovi Srbije“.Za dž

Tura kroz autentičan urbani ambijent Beograda prati neizbrisiv trag srpskih akademika – istaknutih ličnosti našeg kulturno-umetničkog, naučnog i političkog miljea. Istoričarka umetnosti dr Violeta Obrenović, postaraće se da iz jedne nove perspektive zainteresovani građani sagledaju spomenike i arhitektonska dela u jednom od najlepših parkova srpske prestonice.

Saznajte nešto više o impresivnom diplomati koji je popularisao Šekspira u Srbiji, o konstruktoru hidrogeneratora zaljubljenom u udice i violinu, potom o srpskom Turgenjevu, te Sremcu iz Bačke u Nišu, zatim o botaničaru autoru prvog srpskog bestselera, o čoveku mnogih znanja i dugih čitanja koji je voleo prefernas i brzu vožnju, ali i mnogim drugim harizmatičnim ličnostima i velikanima koji su umesto svetskih karijera svesno odabrali Srbiju.

Ovo će biti prijatno nedeljno podne koje se pamti!

Besplatan obilazak Novog groblja

♦ Mesto okupljanja: na platou kod ulaza u Novo groblje, Ruzveltova 50 ♦ 
♦ Trajanje obilazaka: 125 minuta ♦ 
♦ Kontakt za grupe i pojedince: tel.: 011/2071-342 ♦ 
♦ E-mail: violeta.obrenovic@beogradskagroblja.rs ♦